Zaterdagmiddag ging het weer om de punten. Voor KHC dat afreisde naar het koude Vriezenveen om aan te treden tegen Dos’37 telde alleen een zege. KHC dat rode lantaarndrager is in de 1e klasse D is vastbesloten deze plek te verlaten want het team hoort daar niet te staan.

KHC begon heel goed aan de wedstrijd en zette gelijk druk naar voren en met fraai combinatie spel kreeg het de nodige kansen. Een vrije schop rand 16 meter vloog maar rakelings naast. In de 10e minuut bereikte de bal net Ozhan Kardag niet nadat Tom Diender goed door kwam op de rechtervleugel. KHC had een veldoverwicht in die fase en met name Jelle Rupert kreeg nogal wat kansen. In de 18e minuut leek hij ook te scoren maar de uitstekende doelman van Dos’37 kreeg er nog net de vingertoppen tegen en wist de bal tot hoekschop te verwerken. Aan de ander kant kon doelman van Jorian van Dijk zijn kunnen tonen. In de 25e minuut gooide hij zich voor de bal en wist zo een treffer te voorkomen. KHC was oppermachtig en beloonde zich slechts met 1 treffer in die fase. In de 38e minuut werd een door Jelle Ruppert genomen hoekschop fraai ingekopt door Durk van der Leest.

Na de rust een gelijk opgaande strijd met kansen aan beide kanten. KHC dat verzuimde voor rust verder afstand te nemen kreeg het in de spannende slotfase heel moeilijk. Dos’37 probeerde de aansluittreffer te maken en gooide alles op alles. KHC kwam al een keer goed weg toen de bal tegen de paal belande, maar in de 88e minuut moest het toch het hoofd buigen 1-1. Daarna gebeurde er nog van alles. KHC kreeg nog een strafschop tegen in blessuretijd wegens hands van Livai Vos. Doelman Jorian van Dijk behoede vervolgens KHC voor een desastreuze middag door de strafschop te stoppen. Even later riep heel Dos’37 wederom om een strafschop nu omdat Durk van der Leest de bal tegen de arm geschoten kreeg. Gelukkig voor KHC zag de prima leidende jeugdige arbiter Huizinga uit Groningen hier terecht geen strafschop in.

Resumerend: KHC heeft zich zelf niet weten te belonen. Vooral in het begin van de wedstrijd kreeg het een aantal honderd procent kansen. Die werden onvoldoende benut en dan roep je de onheil die later in de wedstrijd volgde over je zelf af. De lichtpuntjes zijn dat KHC veel meer scoren vermogen in de ploeg heeft gekregen. Volgende week kan het hopelijk weer volledig aantreden tegen het Barneveldse SDVB, dat haar thuis wedstrijd won met 2-1 van Bennekom. KHC heeft ook nog wat goed te maken. In Barneveld werd het namelijk weggevaagd en met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen.