‘Family & Friends’ in christelijke basisschool Het Stroomdal

KAMPEN – Zaterdag 1 februari organiseert www.deeljouwgeloof.nl een nieuwe ‘Family & Friends’ in christelijke basisschool Het Stroomdal. Dit heeft de organisatie besloten omdat de eerste avond in november duidelijk in een behoefte voorzag. Het format blijft daarom hetzelfde. Vanaf 19.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen om het christelijk geloof met elkaar te delen tijdens een bijeenkomst waarop God groot maken met muziek en gesproken woord centraal staat. De organisatie hoopt dat opnieuw zowel gelovigen als geïnteresseerden komen.

“Na de zomer van 2019 ontstond het verlangen om een avond te organiseren waarin er op een laagdrempelige manier ruimte is voor mensen om het geloof te delen”, vertelt medeorganisator Willem de Jager van www.deeljouwgeloof.nl. Dit initiatief heeft de organisatie, naast De Jager bestaand uit Wichert-Jan Koopman en Hilbert Steen Redeker, Family & Friends genoemd. Afgelopen november werd de eerste avond georganiseerd, met succes. “Het concept voorziet duidelijk in een behoefte. Het was een mooie avond met veel afwisselende inbreng en spontaniteit”, zegt Steen Redeker.

Mensen kunnen bij Family & Friends staan of zitten in een soort huiskamersetting. Ze mogen zelf ook verzoeknummers doen, om persoonlijk gebed vragen of een getuigenis geven. “Het is geen volledig geregisseerde avond. Niets moet, alles mag”, stelt Koopman. “We zijn geen nieuwe kerk of  stroming, maar het is ook geen reguliere Praise-avond of concert.” Er is bij Family & Friends ook deze keer geen spreker en ook geen thema, maar wel zal er wederom een band zijn.

‘Family & Friends’ in christelijke basisschool Het Stroomdal

De organisatie geeft aan op zoek te zijn naar enerzijds mensen die het fijn vinden om te luisteren en te zingen en anderzijds mensen die iets willen delen van wat het geloof voor hen betekent. “We zien zoveel twijfelende mensen om ons heen die bemoediging nodig hebben of die op zoek zijn naar God. Het is mooi om op de avond deze ‘Friends’ te verbinden aan enthousiaste en gepassioneerde christenen, die samen de ‘Family’ vormen. Dat wil je samenbrengen”, zegt Hilbert Steen Redeker. De Jager: “Vermenigvuldigen door te delen, daar komt het eigenlijk op neer. Iets moet meer worden doordat christenen delen. Het enige doel van deze avond is dat er gebouwd wordt aan Zijn Koninkrijk.”

Family & Friends start zaterdag 1 februari om 19.30 uur. De deuren van Het Stroomdal, gelegen aan Bouwkamp 2, openen om 19.00 uur. Er kan de hele avond vrij in- en uitgelopen worden. Toegang is gratis. Iedere belangstellende is van harte welkom.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*