Kijken en meedoen op de Ganzendiep Doe Dag

Verenigingen Ganzendiep houden zaterdag 20 april open huis

Na het succes van vorig jaar houden de vier verenigingen aan het Ganzendiep zaterdag 20 april weer samen een open huis. Jong en oud zijn van harte welkom bij de watersportvereniging Het Koggeschip, de scouts van de Martin Gasman Groep en de Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel.

De vier verenigingen zijn allen buren aan de Seveningseweg en daarmee aan het Ganzendiep. Voor veel Kampenaren is dit teveel uit het zicht en daardoor ‘een brug te ver’. Toch bruist het er van de activiteiten. Zeilen, roeien, gemotoriseerde jachten die af en aan varen en ook bij de scouts is het altijd een drukte van jewelste, waar kinderen en jongeren zowel op het land als op het water tal van activiteiten hebben.

Om te laten zien wat er allemaal gebeurt hebben de verenigingen de handen weer ineengeslagen om de deuren te openen voor belangstellenden. Zaterdag 20 april van 10:00 tot 13:00 uur zijn bezoekers welkom. Kinderen en volwassenen kunnen aan tal van activiteiten deelnemen. Het Koggeschip organiseert de hele dag zeilwedstrijden en op het terrein is van alles te zien. Bij de beide scoutinggroepen zijn er tal van activiteiten; stormbaan, bungee-roeien, fikkie stoken, stokbroodjes bakken, klimmen, meevaren op een vletje en bij de roeivereniging kan men zich vergapen aan de diverse soorten gestroomlijnde roeiboten en wie wil mag zelf een stukje meeroeien.

Uiteraard is de entree gratis en is er overal koffie/thee en ranja voor de bezoekers. Vanaf IJsselmuiden neemt u de Frieseweg richting Ens, voorbij de Ganzensluis de haarspeldbocht rechts, volg de bebording.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*