Kind zwaar toegetakeld door agressieve hond

Zware verwondingen aan gezicht, hoofd en lichaam.

Kampen – Een 5 jarig kind is gistermiddag (tweede kerstdag) omstreeks 17:15 in de buurt van de Berktoren zwaar gewond geraakt bij een aanval van een agressieve hond. In eerste instantie sprak men over een Pittbullachtige” hond, maar volgens de eigenaar gaat het om een Amerikaanse Bulldog.

Op het moment van het incident was een groep van ongeveer tien kinderen op het braakliggende terrein bij de Berktoren aan het spelen toen een man met twee honden langs liep en een van de twee honden zich plotseling losrukte en vol op het onfortuinlijk kind stortte. “Het kind kwam naar me toe lopen en toen kreeg de hond ‘een kronkel in z’n kop’ aldus de eigenaar.

Het kind liep zware verwondingen op aan het hoofd en werd ook op diverse plaatsen van zijn lichaam gebeten. Het onfortuinlijke slachtoffertje moest in het ziekenhuis met spoed worden geopereerd aan zijn verwondingen. Volgens meerdere getuigen is het jongetje ook door de tweede hond van de man, een zogenaamde King Corso of Cane Corso gegrepen. De eigenaar is daar niet duidelijk over.

Ook de moeder van het slachtoffertje is nog hoorbaar onder de indruk van het incident:” Een grote lap huid lag helemaal los van z’n schedel, ze hopen dat dat weer goed hecht. Ook op zijn romp heeft hij hele diepe bijtgaten, maar gelukkig is er geen interne schade. Het dringt nog steeds niet tot me door, het is zo surrealistisch. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat een hond zo agressief op je kind reageert ”

Een politiewoordvoerder laat weten dat niet bekend is of de honden van de man eerder bij dergelijke incidenten betrokken waren. Voor de politie is er geen reden de man strafrechtelijk te laten vervolgen omdat er geen aanwijzingen zijn dat hij onzorgvuldig is geweest of het dier heeft opgehitst. De eigenaar van de honden is zelf ook enorm geschrokken van het ongeval. De man heeft de hond direct af laten maken. “Ik vind het allemaal heel erg, maar je hond moeten doodmaken is ook heel erg! Het zijn machtig lieve honden, kindvriendelijk, daar staan ze om bekend.” aldus de aangeslagen eigenaar.

De laatste tijd zijn honden weer vaak negatief in het nieuws. Zo moest de politie in Zwolle (nog niet zo lang geleden) noodgedwongen een pitbull doodschieten nadat deze eerst een teckel zwaar had verwond en daarna de eigenaar van de teckel diverse malen beet.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*