Kinderen maken kunst in het Stedelijk Museum Kampen

Beeldend kunstenaar en docent Lydia Roelofsen biedt in samenwerking met het Stedelijk Museum kunst en cultuurlessen aan voor de kinderen in Kampen.

In de lessen wordt de uitgebreide en bijzondere collectie van het museum onder de aandacht gebracht van de kinderen. Zo ontdekken zij de geschiedenis van Kampen. Door in elke les iets uit de collectie te belichten, en daarbij beeldend aan het werk te gaan in de prachtige workshop ruimte van het museum, ontwikkelen zij hun eigen creativiteit en verbeelding. Diverse materialen en technieken komen tijdens deze lessen aan bod.
Een aantal lessen zal in het teken staan van de tentoonstellingen met hedendaagse kunst in het museum. De kinderen kijken zelf, stellen vragen en vertellen aan elkaar wat zij zien. Er zullen veel verhalen verteld worden over de achtergronden van objecten, kunstwerken en archeologische vondsten die in het museum te vinden zijn. Er worden uitstapjes gemaakt naar andere plekken in de stad met kunst en cultuur, zoals de bijvoorbeeld de Synagoge waar hedendaagse kunst word geëxposeerd.

De lessen worden begeleid door de uit Kampen afkomstige Lydia Roelofsen en Ellen van der Schaaf. Zij zijn beiden kunstenaar en docent beeldende vorming. De Zwolse kunstenaar Daniel Douglas draagt deze kinderkunst- en cultuurlessen een warm hart toe en steunt dit project met een donatie.

De eerste les zal zijn op zaterdag 7 juli van 11:00 – 13:00 uur bij het Stedelijk Museum Kampen aan de Oudestraat 133. De bijdrage voor deze les is 7,- Voor meer informatie en aanmelding voor de les kunt u contact opnemen met Lydia Roelofsen 06-19736056.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*