Koe hijsen als spetterend onderdeel van groot Amerikaans reisprogramma (video)

Door Saskia Smit

Al drie dagen worden er in Kampen voorbereidingen getroffen voor een zeer populaire Amerikaanse show “the Amazing Race”. In dit spelprogramma beginnen 12 teams met een reis om de wereld, waarbij na verlies van een opdracht steeds een duo afvalt.

De producer van het programma Bertram van Munster, van origine een Nederlander, vond Kampen met de traditie van het koe hijsen een zeer geschikte locatie voor een van de spelonderdelen. In het najaar wordt deze uitzending op de Amerikaanse zender CBS uitgezonden. Met waarschijnlijk meer kijkers dan gebruikelijk, aangezien dit 31ste seizoen de teams zijn samengesteld uit ‘bekende’ Amerikanen, namelijk deelnemers uit bekende Amerikaanse shows als Survivor, Big Brother en the Amazing Race.

Het Koeplein bij de Nieuwe Toren is deels afgezet met hekken. Een team van cameramensen, geluidsmannen en veiligheidsmensen zijn bezig met de laatste voorbereidingen. De productie assistent overlegt nog even met de producer van deze tv-hit. Dan plotseling komen er mensen in actie en is er het geronk van tractoren. Drie tractoren, met ieder een oplegger met daarop een kunststof koe, komen richting het Koeplein gereden. Direct gevolgd door de strijdende teams. Na de uitleg van de spelregels, de koe moet zo snel mogelijk naar boven worden gehesen, wordt het startsein gegeven door onze eigen stadsomroeper Bertus Krabbe. De strijd breekt los, de koeien worden gehesen. En na al deze dagen met voorbereidingen en het langdurige wachten op deze zaterdagochtend zijn de teams binnen een paar minuten weer vertrokken op hun tandems, met spoed gevolgd door de cameramensen. Richting Giethoorn, hebben we vernomen, waar het volgende spelonderdeel staat te wachten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*