Korfballers KV DOS Kampen Veltman komen in 2e helft tekort en verliezen van Mid Fryslan

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DOS Kampen in Grou tegen de nog ongeslagen koploper in de Overgangsklasse A, Mid Fryslan.

Bij de ruststand van 13-17 leken de Kamper korfballers, net als vorige week tegen NIC uit Groningen, wederom voor een verrassing te zorgen. Echter wisten ze deze voorsprong niet vast te houden en verloren uiteindelijk met 29-25.

DOS begon goed en na een paar minuten stond de stand van 0-3 op het scorebord, dit tot verrassing van het thuispubliek en de tegenstander. De sterk spelende Dennis van Putten scoorde er lustig op los, mede vanwege zijn vakgenoot Wesley Doorn die uitstekend speelde in de rebound. Van Putten kon steeds opnieuw kon aanleggen waardoor hij er in de eerste helft maar liefst acht ballen ingooide.

Na de rust speelde de thuisploeg uit Grou een totaal ander spelletje, doordat ze gingen achter verdedigen wist de Kamper ploeg geen oplossing te vinden en konden ze hun eigen spel niet meer spelen. Waarbij in de eerste helft alles creatief werd opgelost stagneerde de ploeg volledig, mede doordat de schutters in beide vakken werden vastgezet kroop Mid Fryslan langzaam dichterbij. Met nog tien minuten te spelen was de stand bij 23-23 weer gelijk. Waarbij de Kamper ploeg de onzekerheid er in sloop kwam er steeds meer vertrouwen bij de ploeg uit Grou en dit resulteerde in uiteindelijk de eindstand van 29-24.

Na een veelbelovende eerste helft was er toch wel teleurstelling bij de Kamper korfballers. Volgende week speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen de nog puntloze De Hoeve, deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om er niet voor te zorgen dat al snel in deze competitie naar beneden moet worden gekeken.

Scores: Dennis van Putten 10, Matthijs Bastiaan 5, Nikita Brehler 3, Daniël Lewerissa 2, Josie Vos 1, Wesley Doorn 1, Esther Hamberg 1, Linda van Keulen 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*