Korfballers Wit-Blauw / Green Organics keren tij in Dronten

Wit-Blauw / Green Organics heeft met 15-19 overwinning zeer belangrijke punten opgehaald uit Dronten. Hierdoor werd ASVD, dat vorige week verrassend won van OWK, bijgehaald en kan volgende week bij winst op Amicitia verder orde op zaken gesteld worden.

Dat het de komende weken moest gebeuren was bij bekendmaking van het competitieschema wel duidelijk. ASVD Dronten en Amicitia Vriezenveen werden vooraf gezien als tegenstanders waarvan gewonnen kon worden maar dan moet het nog wel gebeuren. Belangrijk was dan ook hoe de ploeg van Marc Houtman zou herstellen na de zeperd van vorige week tegen De Meeuwen.
Er werd beleving gevraagd en die werd gisteren geleverd. De wedstrijd was zeker niet goed, maar verklaarbaar. Voor beide ploegen waren de belangen groot en dit vertaalde zich in slordigheden en plaatsfouten. Het was de verdedigende druk bij Wit-Blauw die prima voor elkaar was en de basis vormde voor de verdiende overwinning.

Geconcentreerd werd er gestart aan de wedstrijd in een volle sporthal ‘t Dok. Het aanvalsvak wist binnen korte tijd de ploeg op 0-2 te zetten. Na 2-4 en 3-5 kwam ASVD wat beter in de wedstrijd en werd het 5-5. Maar aan alles zag je dat Wit-Blauw sterker was en zo werd een mooie run gemaakt naar 7-11 wat eveneens de ruststand was. Na de hervatting werd er direct uitgelopen naar 7-14 en leek ons vlaggenschip op weg naar een eenvoudige overwinning en kon er gewerkt worden aan zowel doelsaldo als vertrouwen. Maar de Drontenaren toonden veerkracht en profiteerden maximaal van vele slordigheden welke in die periode optraden in de Kamper formatie. Kansen waren er te over maar gebrek aan scherpte overheerste in deze fase. ASVD ging er meer en meer in geloven en klampte aan tot 14-15. Wilskracht en mentale weerbaarheid werd gevraagd en het was dan ook goed om te zien dat Wit-Blauw dit gisteren in huis had en zo werd er een zeer verdiende en belangrijke overwinning geboekt.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Amicitia Vriezenveen Wederom een wedstrijd waar het in moet gebeuren en de belangen groot zijn. Aanvang 20.30 uur


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*