Kunstencentrum Quintus gecertificeerd

Stichting Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie, heeft afgelopen zaterdag een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Quintus scoorde positief en is daarover zeer tevreden. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en diensten. Hiervoor heeft het CBCT ook betrokkenen bij Quintus geïnterviewd. Met het certificaat heeft het Kamper kunstencentrum de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het team van Quintus is erg blij met de uitslag. Directeur Hendrik Jan Houtsma: “Allereerst ben ik ontzettend trots dat we met elkaar zoveel kwaliteit en waarde aan de Kamper samenleving geven. En dat dit ook door externe specialisten zo gezien wordt. Het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk is bovendien een bevestiging dat we een goede koers kiezen. Het laat zien dat Quintus staat voor kwaliteit: in woord en daad!”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*