Wilsum is in het laatste competitieduel met 1-4 onderuit gegaan. De oranjehemden begonnen sterk en kwamen ook verdiend op voorsprong. Vervolgens liet Wilsum diverse mogelijkheden liggen om verder afstand te nemen. De eerste kans van SVV was, na een fout achterin bij Wilsum, meteen raak. Ook in het vervolg van de wedstrijd kreeg Wilsum de betere kansen, maar SVV was vele malen effectiever. Zo eindigde dit bijzondere duel in een 1-4 nederlaag. Tijdens deze wedstrijd werd afscheid genomen van assistent-scheidsrechter Jan Riezebos, Mark Holtland, Bas de Raad en icoon Jan van Spijker.

Wilsum wilde het laatste thuisduel positief afsluiten. De oranjehemden die afscheid namen, hoorden een gepast afscheid te krijgen. Wilsum startte met Chiel ten Hove in het doel. De achterhoede werd gevormd door Robin Mijnheer, Byco Hoff, Wim van Spijker en Jelmer Sollie. Alwin vd Wetering, Erik van Regteren en Patrick Plette stonden op het middenveld geposteerd. De voorhoede bestond uit de snelle flankspelers Gert Jan Sollie en Daniel Niemeijer. Jan van Spijker, captain bij zijn laatste duel, stond in de spits. Reservedoelman Jesse Riezebos, Mark Holtland, Bas de Raad, Wim van Spijker, Harmen Siedsma en Sander van der Sluis namen plaats op de bank.

Wilsum startte sterk deze middag. Al in de eerste minuut kreeg men een mogelijkheid via Plette, maar na een prima voorzet van Gert Jan Sollie was zijn poging ondermaats. Wilsum bleef de bovenliggende partij en al snel volgde de beloning. Jan van Spijker verlengde met zijn hoofd de bal in de richting van Niemeijer. De linksbuiten van Wilsum controleerde de bal en schoot beheerst binnen: 1-0. De gasten kwamen nauwelijks voor in het spel en Wilsum liet de bal goed rondgaan, waardoor men constant gevaarlijk kon worden. Even later was Alwin vd Wetering heel dicht bij de 2-0, maar zijn volley vanaf de penaltystip belandde op de lat. Even later belandde een inzet van Jan van Spijker net in het zijnet, scoorde Gert Jan Sollie bijna uit een hoekschop en werd een schot van Plette op het laatste moment nog geblokkeerd. Kansen zat dus, maar de treffer viel aan de andere kant. Hidde de Kleine maakte in de opbouw de verkeerde keus en werd afgetroefd door de spits. Die schoot meteen raak: 1-1. Wilsum had hier niet van geleerd, want 5 minuten later overkwam Robin Mijnheer precies hetzelfde en weer was het direct raak: 1-2. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-3. Na een snelle counter werd de bal teruggelegd en binnen gewerkt door een middenvelder. Zo gingen de gasten uiterst effectief om met de kansen en werd de rust bereikt met 1-3 op het scorebord.

Wim van Spijker kwam direct na de rust in het veld voor Robin Mijnheer. Zo kon hij nog met zijn broer samenspelen in het laatste duel van Jan.
Wilsum zette meteen weer aan en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg was echter veel te slordig in balbezit en dus leverde dit weinig grote kansen op. Trainer Hanekamp greep in: aanvaller Sander van der Sluis kwam in de ploeg voor verdediger Jelmer Sollie. Toch was het aan de andere kant wederom raak. Na een prima steekpass rondde een diepgaande middenvelder af: 1-4. Wilsum gaf niet op en kreeg in het laatste kwart van de wedstrijd zeer veel kansen om tot scoren te komen. Een inzet van Niemeijer belandde op de paal, Gert Jan Sollie was wederom dichtbij, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Plette stuitte ook andermaal op de doelman en zag even later een bal van de lijn worden gehaald. Kansen te over, maar geen treffers.

Ondanks de 1-4 achterstand klonk in de 80e minuut een daverend applaus: Jan van Spijker ging naar de kant en werd vervangen door Harmen Siedsma. Jan van Spijker heeft 625 duels gespeeld voor Wilsum 1 en is hier absoluut de recordhouder mee. Ook assistent-scheidsrechter Jan Riezebos werd vervangen door de nieuwe assistent-scheidsrechter. Zo kwam er voor Jan Riezebos een einde aan 12 jaren (!) lang vlaggen. Ook na de invalbeurt van Siedsma kreeg Wilsum nog vele kansen. Siedsma kwam een teenlengte te kort om de bal in het doel te werken en ook diverse andere pogingen leverde geen treffers op. Zo bleef het bij 1-4. Wilsum kreeg de doelpunten te makkelijk tegen en kwam zelf veel te moeizaam tot scoren vandaag. En eerlijk gezegd is dat ook wel wat symbolisch voor dit seizoen.

Na het duel nam Wilsum officieel afscheid van Mark Holtland, Bas de Raad, Jan van Spijker en Jan Riezebos. Jan Riezebos stopt met zijn taak als assistent-scheidsrechter en voor de 3 spelers geldt dat zij volgend seizoen in het 2e elftal van Wilsum gaan voetballen.
Wilsum eindigt het seizoen op een 10e plaats met 27 punten uit 24 duels. Volgend seizoen wil Wilsum dit natuurlijk verbeteren. Bedankt voor de steun dit jaar en tot volgend seizoen!