KV DOS Kampen Veltman komt scorend te kort in Westbroek

Zaterdag speelden de korfballers van DOS Kampen tegen naamgenoot DOS in Westbroek en gingen na de eindstand van 16-13 teleurgesteld naar huis.

Doordat de spelers uit Kampen niet de vele opgelegde kansen wisten te benutten konden ze geen vuist maken tegen de vooral sterk spelende en gemakkelijk scorende heren van Westbroek.
Achteraf gaf trainer Michaël Jongman aan dat dit verlies onnodig was. Hij zag zijn ploeg enkele sterke fases afwisselen met momenten dat men de korf niet wist te vinden, waardoor de tegenstander eigenlijk gemakkelijk de voorsprong wist vast te houden.
Beide ploegen hadden in het begin veel moeite met scoren en na zes minuten wist uiteindelijk Dennis van Putten na een strafworp de 0-1 binnen te gooien.
Daarna liet DOS Westbroek zien dat ze veel scorend vermogen in de ploeg hebben, vooral de heren lieten zich zien en liepen na de stroeve start gemakkelijk weg naar 9-4. Helaas voor de ploeg uit Kampen moest Daniël Lewerissa met een flinke enkel blessure het veld verlaten. Jordy Hooijsma mocht zijn debuut maken en nam zijn plek over. Ondanks dat hij een verdienstelijke wedstrijd speelde kon hij niet brengen wat de ploeg nodig had, namelijk meer scorend vermogen.

Na de ruststand van 10-6 leek de ploeg uit Kampen terug te komen in de wedstrijd en bij de stand van 10-8, door wederom een strafworp, benut door van Putten en een knap afstandsschot van Nikita Brehler kwam de spanning terug in de wedstrijd. De thuisploeg uit Westbroek leek even de weg kwijt te zijn, echter wist DOS er geen gebruik van te maken. De vele opgelegde kansen werden gemist of rolden de korf uit. Toch werd het nog spannend bij de stand van 14-13, maar de ploeg uit Kampen wist niet door te drukken. Hierdoor kon de thuisploeg de wedstrijd verder rustig uitspelen en na het laatste fluitsignaal stond de eindstand van 16-13 op het scorebord. De ploeg uit Kampen liepen teleurgesteld van het veld en had echt het gevoel dat dit onnodig was geweest.
Volgende week is de, tot nu toe ongeslagen, HKC uit Hardinxveld Giessendam de tegenstander in Kampen.

Scores: Dennis van Putten 4, Matthijs Bastiaan 3, Josie Vos 2, Nikita Brehler 2, Esther Hamberg 1, Yvonne ten Hove 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*