(Ingezonden sport)

Na het ´leerzame verlies´ van vorige week in Enkhuizen was Set Up H1 zaterdagmiddag met goede zin naar Groningen vertrokken. Omdat het team kampt met 2 geblesseerde spelers waren Remco Bultman en Dave de Velde als versterking aan de selectie toegevoegd. Vorig seizoen lukte het Set Up zowel in de uit- als in de thuiswedstrijd niet om te winnen van Lycurgus H2.

Set Up startte sterk aan de wedstrijd. De service werd op de afgesproken plek neergelegd, hierdoor zat de druk er gelijk vanaf het begin op bij de Groningers. Lycurgus had moeite met de eerste bal en kon hierdoor niet goed hun aanvallers bedienen. Al vroeg in de wedstrijd liep Set Up een punt of 6 uit. Aan het eind van de set kwamen de Groningers beter in de wedstrijd en pakten ze een aantal punten terug. De eerste set werd gewonnen door Set Up met 21-25.

Wat in de eerste set zo goed ging kreeg Set Up de tweede set niet voor elkaar. De scherpte ontbrak, hierdoor werden er veel persoonlijke fouten gemaakt. Vroeg in de set komt Set Up op achterstand en liep hierdoor de gehele set achter de feiten aan. Lycurgus won de tweede set met 25-21.

De derde set begon zoals de tweede eindigde. Veel fouten aan de kant van IJsselmuiden. Pas aan het eind van de set pakte Set Up de draad weer op. De opgelopen achterstand van 7 punten werd na goed spel van Set Up knap weggewerkt. Na een stand van 25-25 begon een lange reeks van side-outs. Het lukt Set Up echter niet deze set binnen te slepen. Lycurgus won de derde set met 32-30.

Het zure eind van de derde set kwam niet ten goede van het zelfvertrouwen voor Set Up. De vierde set begon slordig. Opnieuw werden er veel ´domme´ fouten gemaakt. Na een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter nam de frustratie toe. De nodige gele (1) en rode (2) kaarten werden uitgedeeld aan de kant van Set Up. Na het kaartencircus kon Set Up het niet meer opbrengen zichzelf terug te knokken in de wedstrijd. Met de eindstand van 25-15 wint Lycurgus de wedstrijd in eigen huis met 3-1.

Set Up H1 laat de punten achter in Groningen met een gevoel dat hier meer had ingezeten. De volgende wedstrijd is op 12 oktober in eigen huis tegen VCO58 HS1.