KV DOS Kampen/Veltman verliest van DOS Westbroek

175

Ook de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen wisten de spelers van KV DOS Kampen/Veltman helaas niet in winst om te zetten. In een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging, beide ploegen wisten zich namelijk te handhaven in de Overgangsklasse, konden toch de bezoekers uit Westbroek met de twee punten naar huis gaan.

Beide ploegen wilden laten zien dat ze voor de winst gingen, uiteindelijk kwam de thuisploeg net iets te kort om er een gelijkspel uit te halen, wat eigenlijk verdiend was geweest. Aan het eind stond de stand 22-23 op het scorebord.

De eerste helft verliep gelijkmatig, de gasten uit Westbroek hadden in de korfzone meer overwicht door met name de lengte van alle vier de heren. Hierdoor ging vaak de rebound naar de gasten en konden de dames vaker in stelling worden gebracht waardoor de DOS Westbroek uitliep naar een verschil van uiteindelijk vijf doelpunten. Met nog vijf minuten te spelen kreeg de thuisploeg toch nog de geest, mede door de wissels die Coach Herman Egberts inbracht. Met name Dennis van Putten liet zien met een aantal afstandsschoten dat de wedstrijd zomaar nog te winnen viel.
Helaas was de tijd te kort en kwam het besef bij de Dossers, dat er toch wel wat te halen viel, te laat op gang. DOS Westbroek speelde de laatste minuut professioneel uit en kwam niet meer in gevaar waardoor de wedstrijd toch uiteindelijk voor spelers en publiek enigszins teleurstellend afliep.

Het zaalseizoen zit er op en we gaan ons opmaken voor het tweede deel van het veldseizoen. DOS staat ook daar net boven de gevarenzone op een zesde plek. Hier moet dus nog een klus geklaard worden. De eerste thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 mei tegen AVO uit Assen.

Doelpunten: Matthijs Bastiaan 9, Dennis van Putten 5, Laureen Kok 3, Esther Hamberg 3, Daniël Lewerissa 1, Nikita Brehler 1