“We plannen nooit, nooit, nooit meer een evenement op 1 april”

Het leek zo’n leuk idee: een ECHT ludiek evenement op 1 april. Op die datum gebeurt er tenslotte nooit echt iets leuks, dus het is origineel en anders dan anders om een evenement de organiseren dat ook echt plaatsvindt op die omstreden dag. En dus plande Kampen Marketing precies op die datum een koeienparade en een verkiezing van de mooiste koe van Kampen.

De stad heeft een sterke band met de koe: er is veel veeteelt in de omgeving en iedere zomer opent Kampen het toeristisch seizoen met het hijsen van een grote kunststof koe in de toren. Dat is een verwijzing naar de oude legende over de vroege Kampenaren die een koe omhoog takelden om het dier het gras van de toren te laten eten, waarbij de arme koe het leven liet…

“We zochten een mooi moment om onze nieuwe website te lanceren, en de lente te vieren, en wilden graag de koe meer als symbool van onze stad neerzetten”, aldus organisator Roeland Tameling “De eerste dag van de nieuwe maand was 1 april. Dan zijn alle koeien net weer te bewonderen op het land, en er gebeurde verder niet veel in de omgeving. Toen twijfelden we even, maar we besloten het JUIST op die dag te doen. Iets dat grappig en ludiek is, maar uiteindelijk gewoon echt een leuk evenement blijkt te zijn, dat past wel bij ons”. Maar toen begonnen de problemen. “Journalisten en medewerkers vroegen zeker drie keer of we ze echt niet in de maling namen. Bedrijven en ondernemers die we wilden betrekken bij de verkiezing geloofden ons niet. Mensen gooiden lachend onze prachtige posters weg, want ‘dat met die koe’ was vast een grapje”, aldus Tameling. Ook op de online filmpjes en facebookposts over het evenement komt steeds dezelfde reactie: “hahaha. 1 april”.

Met nog een dag te gaan beginnen de organisatoren van ‘miss kampen’ zich een beetje zorgen te maken. Tameling: “We hebben de site misskampen.nl. We hebben posters. We hebben de burgemeester en de moeder van de bekende vloggers Enzo en Milan Knol bereid gevonden te jureren. We hebben een prachtige parade van de mooiste koeien uit de omgeving. Maar straks komt er helemaal niemand kijken omdat iedereen denkt dat het een 1 aprilgrap is!” Voorlopig roept iedereen die betrokken is bij het evenement hetzelfde tegen iedereen in zijn of haar omgeving: “Het is echt, echt, echt geen grapje! We hebben de vergunningen en een overzicht van de kosten, die we echt niet zouden maken om alleen een grap uit te halen. We laten alle papieren graag zien. En plannen nooit, nooit, nooit meer een evenement op 1 april!”

(Foto: Romy fotografie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*