KV DOS kan kampioensfeest HKC niet verstoren

In een overladen volle sporthal in Hardinxvelds-Giesendam moesten de korfballers van KV DOS Kampen/Veltman afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd spelen tegen de koploper van de Overgangsklasse HKC. Bij winst zou HKC kampioen worden, maar de Dossers waren wel op zoek naar een stunt! Vorige week werd er thuis verloren van de stadsgenoot Wit Blauw, echter door de gunstige uitslagen van hun mede concurrenten is DOS ook volgend jaar verzekerd om in de Overgangsklasse te blijven acteren. Dit was ook de doelstelling aan het begin van dit seizoen.

Met een goed spelende Rike van der Grift op de plaats van Iris van Bruggen, die i.v.m. haar zwangerschap vorige week afscheid nam, kwam HKC snel op een 3-0 voorsprong. Echter wist DOS hierop direct tweemaal tegen te scoren en kon steeds aanblijven klampen. Hierdoor bleef het verschil beperkt. DOS koos ervoor om het spel te vertragen door over veel schijven de bal uit te brengen en in de verdediging achter te verdedigen. Dit strijdplan werkte en bij HKC ontstonden er duidelijk irritaties.

Met de ruststand van 9-6, lieten de Dossers zien dat ze niet waren gekomen om zomaar de wedstrijd uit handen te geven en hoopten hiermee het kampioensfeestje te verstoren.

Na rust kwam DOS Kampen zelfs terug en met de stand van 9-8 leek ineens alles mogelijk. Echter gingen bij HKC, na twee wisselingen van heren, alle remmen los en lieten ze zien dat ze niet voor niets boven aan stonden. Even later stond de stand van 14-8 op het scorebord. DOS Kampen was niet bij machte om HKC nog van de titel af te houden. Uiteindelijk werd de eindstand 24-15 en was de ploeg uit Hardinxveld-Giesendam een maatje te groot en werd terecht kampioen.

Volgende week speelt DOS de laatste wedstrijd van het zaalseizoen thuis in sporthal de Reeve. Tegenstander is DOS Westbroek waar nog wat recht tegen te zetten is. Traditiegetrouw zal de selectie het publiek bedanken voor weer een geweldig zaalseizoen! Aanvang: 19:05.

Doelpunten: Wesley Doorn 4, Matthijs Bastiaan 2, Esther Hamberg 2, Daniël Lewerissa 2, Rike van der Grift 2, Laureen Kok 1, Nikita Brehler 1, Andre Beens 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*