KV DOS Wint Van It Fean en Mag Zich Verrassend Kampioen Noemen!

146
Het eerste team van KV DOS Kampen Unique Waterontharders is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de 1e klasse!

KV DOS Kampen heeft een indrukwekkend seizoen bekroond met een kampioenschap in de 1e klasse. Ondanks een lastige wedstrijd tegen It Fean, wist het team zich te herpakken en de winst veilig te stellen. Met de winst van Hoogkerk op de Wâlden werd het kampioenschap een feit, wat uitbundig werd gevierd in Kampen. Volgende week is de laatste wedstrijd tegen de Wâlden, waarna DOS zich hoopt te kronen als ongeslagen kampioen.

Vorige week speelde DOS een slordige wedstrijd tegen KV Hoogkerk. Reden voor coach Patrick Hage om zijn vakken om te gooien in de hoop om de doelpuntenmachine van DOS weer aan de gang te krijgen. Helaas had dit niet de uitwerking waar Hage op had gehoopt. It Fean had geleerd van de eerdere ontmoeting, waar ze een flinke draai om de oren kregen van DOS (8-29), en was niet van plan dit weer te laten gebeuren.

De eerste aanval van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op en leek DOS weer een makkelijke middag te gaan krijgen. It Fean dacht hier anders over en scoorde vlot de gelijkmaker. Door het stugge achterverdedigen van de ploeg uit Surhuisterveen had DOS moeite om hun dynamische spel te spelen. Met name het jonge vak van de Eenden kreeg maar met moeite de bal in de korf. De spelers van It Fean keken elkaar aan tijdens de wedstrijd en voelden dat er misschien wel wat te halen viel in Kampen. Brutaal namen ze de leiding, wat resulteerde in een 7-8 ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft bleef DOS worstelen, en de achterstand werd vergroot tot 9-12. Dit was het moment waarbij de geel-zwarten eindelijk de knop om konden zetten en de druk verhoogden. Een vrije bal van Bastiaan en een mooie doorloopactie van Hooisma zorgden voor de aansluiting. Ook verdedigend lukte het DOS om It Fean van het scoren af te houden. Met het inbrengen van Daan Schinkel kwam er nog een extra aanvallende impuls in de ploeg. Schinkel zorgde met een fraai afstandsschot voor een gat van drie doelpunten dat DOS daarna niet meer weggaf. Eindstand: 17-14.

Kampioenschap

Met nog één wedstrijd op het programma, volgende week uit tegen de Wâlden, mag DOS zich dus al kampioen noemen. Een mooie prestatie na een prima seizoen! DOS gaat er alles aan doen om ongeslagen het seizoen te eindigen. De wedstrijd start om 15:30 uur in Oentsjerk. Na de tijd zal er een leuk kampioensfeestje zijn in kantine ’t Maatje vanaf 20:00 uur.