Leeuwen jagen in Kampen

Vanaf 10 oktober, 10.00 uur, is het weer mogelijk om leeuwen te jagen in de Kamper binnenstad. De leeuwenjacht is het hoogtepunt van het digitale geschiedenis project ”De leeuw is los”. Het project speelt in de gouden eeuw van Kampen en is gebaseerd op de uitzonderlijke geschiedenis van de 15e eeuwse Kamper stadsleeuwen. ”De leeuw is los” is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

”Vanuit de hoogte keek de jonge leeuw neer op de stad. Hij was jong, bang en nieuwsgierig.” Zo begint de website ”De leeuw is los”. Wie eenmaal gevangen is door het spannende begin, kan doorklikken naar aansluitende pagina’s. Zoals een pagina met de geschiedenis van de Kamper leeuwen, een pagina over de Lübecker leeuwen, een pagina met foto’s van leeuwen in de Kamper binnenstad en een toegangspagina naar de leeuwenjacht.

Aan de hoofdpagina’s zijn subpagina’s verbonden, waar dieper ingegaan wordt op een onderwerp. Bijvoorbeeld het opzetten van dieren. De informatie op de pagina’s wordt afgewisseld met creatieve opdrachten. Wie zich ingelezen heeft in deze rijke website, kan -na betaling- een leeuwenjacht maken door de Kamper binnenstad. Met een camera mogen de leeuwen geschoten worden. Deelnemers aan de leeuwenjacht ontmoeten ook griffioenen, draken, zwanen, paarden en koeien. Na het afsluiten van de leeuwenjacht, krijgt men een overzicht van de prestaties van de deelnemers en kan men elkaars leeuwenfoto’s bekijken.
Verder hebben deelnemers aan de leeuwenjacht toegang tot extra informatie over de leeuwen in de leeuwenjacht.

Vanaf 10 oktober, 10.00 uur kan iedereen kennis nemen van dit digitale geschiedenisproject via kamperleeuwen.nl

”De Leeuw is los” is een project van cultuurZIEN. Idee en concept zijn van Carin Koopman, die ook het onderzoek in Kampen en Lübeck uitvoerde. Carl Koopman (toen 10 jaar oud) schreef de oorspronkelijke leeuwenjacht. Kees Prins programmeerde de onderliggende structuur voor ”De leeuw is los”. ´´De leeuw is los´´ is het derde in een reeks van spellen van cultuurZIEN over de geschiedenis van Kampen. Eerder verschenen ”Het Kamper Letterspel” (2017) en ”SteurSpeur” (2018). Meer informatie is te vinden op cultuurzien.nl, knop aanbod, knop digitale spellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*