Lokale Dorcas voedselactie 8 en 9 november

In november wordt voor de vierentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Veel vrijwilligers en consumenten in heel Nederland dragen hier een steentje aan bij. Supermarkten, kerken, kinderen en ontzettend veel klanten in de winkel, heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie. 10.000 vrijwilligers zijn op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt. Wij doen dat omdat we om hen geven.

 

In Oost-Europa zijn veel mensen arm. Soms moeten ze leven van een paar tientjes per maand. In de winter is dat extra moeilijk, vooral voor de ouderen. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Een blik bruine bonen of een pak rijst is dan meer dan welkom. De allerarmsten zijn erg blij met de pakketten. Het geeft ze hoop, te weten dat er mensen om hen geven.

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Daarin wordt gewerkt aan een sociaal vangnet. Dorcas stimuleert mensen in hun omgeving naar hen om te zien. Op deze lokale zorg is het voedselpakket een zeer welkome aanvulling.

Kampen en IJsselmuiden in actie
Ook in Kampen en IJsselmuiden worden op 8 en 9 november producten ingezameld. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.
Mensen kunnen ook een gift geven in de collectebus. Ook betalen met de mobiele telefoon is mogelijk, door het scannen van de QR-code op de collectebus. Het ingezamelde geld wordt besteed aan de transportkosten en projecten om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Zo ondersteunt Dorcas mensen met vaktrainingen en microkredieten om zaaigoed, vee of gereedschap te kopen. Met de inkomsten die dat oplevert, kunnen ze in de toekomst zelf zorgen voor ‘brood op de plank’.

In onze gemeente wordt de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locaties: Albert Heijn Meeuwenplein, Albert Heijn Stationskwartier, Jumbo Penningkruid, Boni en Plus IJsselmuiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*