Marco, Medjia en Jada winnaars RTL Telekids afvalrace

Vandaag vonden in Kampen de opnames plaats voor het televisieprogramma “Hou ‘t schoon, de afvalrace”. Zo’n 100 kinderen uit de gemeente Kampen namen deel aan deze race.

In de eerste vier rondes was het een ware afvalrace in meerdere opzichten. In teams van 5 deelnemers moest, na het oplossen van een som, afval in de juiste afvalbak gegooid worden. De snelste teams mochten door naar de volgende ronde, de anderen moesten helaas afvallen.

De overgebleven teams moesten allerlei activiteiten doen die gerelateerd waren aan afval. Uiteindelijk bleven er 6 kandidaten over voor de finale. In twee groepen van 3 deelnemers werd de laatste strijd aangegaan, waarbij grote stukken afval over een pittige hindernisbaan naar de afvalbakken gebracht moest worden.

De winnaars van de van “Hou ’t Schoon, de Afvalrace” kregen uit handen van wethouder Jan Peter van der Sluis, de prijs uitgereikt. Marco, Medjia en Jada krijgen een vlog-les van de bekende vlogger Gio. In september/oktober is het tv-programma te zien bij RTL Telekids.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*