Meat and Eat met de herders van roggebotstaete

Op Landgoed Roggebotstaete kom je de mooiste dieren tegen. Niet alleen wilde, maar ook tamme, die je aan kunt raken en knuffelen: De Drentsche Heideschapen, bosvarkens en Brandrode Runderen behoren allemaal tot onze zeldzame huisdierrassen.

Ben je ook helemaal klaar met plofvlees uit de supermarkten? Bij ons leven de dieren het vrije leven waar ze voor gemaakt zijn. Ze krijgen de kans om helemaal uit te groeien in langzaam tempo, houden het gras en de kruiden op het landgoed kort, en gaan pas als de tijd er rijp voor is naar de slager, om plek te maken voor de nieuwe lichting jonge dieren.
Speciaal om kennis te maken met deze bijzondere landbouwhuisdieren, hun herders en natuurlijk hun overheerlijke vlees, is er op zondag 10 maart de gelegenheid om mee te lopen met de herders. Je kunt de herdershonden aan het werk zien met de kudde Drentse Heideschapen in een demonstratie schapendrijven, de varkenshoeder neemt je mee naar het geheime leven van de grappige bosvarkens, en in de weilanden kun je kennismaken met de imposante knuffelbare Brandrode Runderen. De herders vertellen je alles over deze zeldzame rassen, die vrij in de natuur leven en meehelpen het landgoed te onderhouden.

Tijdens en/of na afloop van de rondleiding, is er in de kas een heerlijke, uitgebreide vleesproeverij met een drankje. Deelname kost 20 euro per persoon (kinderen t/m 11 jaar 10 euro), maar als je vlees van het landgoed aankoopt, krijg je hier een groot deel weer van terug. Het vlees is na afloop verkrijgbaar, in handzame porties verpakt in diepgevroren pakketten ter grootte van 1 diepvrieslade. Reserveren kan bij: reserveringen@roggebotstaete.nl . Aanvang 11.00 uur op zondag 10 maart! Landgoed Roggebotstaete ligt aan de Vossemeerdijk 6 tussen Kampen en Ketelhaven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*