‘Merkwaardig duel’ Go-Ahead Kampen – De Merino’s (4-2)

Tussen begin en eindsignaal…

behaalden de rood-gelen in de thuiswedstrijd tegen het vrij laagstaande De Merino’s uit Veenendaal een 4-2 overwinning in een toch wel merkwaardig duel.

In de eerste 25minuten was Go-Ahead heer en meester en kwamen de Kampenaren op een ruime 3-0 voorsprong. Er leek niets aan de hand. Maar door gemakzucht liep het ineens niet meer en kwamen de bezoekers toch wel verrassend terug in de wedstrijd. Twee keer werd er gescoord en dus bij de rust een 3-2 stand. Dankzij een prima redding van Tim Noordman direct in de tweede helft werd het niet gelijk Gelukkig voor de rood-gele aanhang werd het ruim tien minuten later 4-2 en leek de wedstrijd beslist. De gasten lieten in de tweede helft meer zien en men bleef het proberen. Nog een aantal goede reddingen van de Kamper doelman en hij werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen, hoewel hij toch wel wat schuld had aan de beide tegentreffers.

Scheidsrechter was de heer R. Weiland uit Leeuwarden, die prima floot en één gele kaart uitdeelde aan Samir Merraki. Bij de gasten werd niemand genoteerd, het was een sportieve wedstrijd. Vooraf werd Laurens van Keulen toegesproken door voorzitter Theo Rietkerk voor het spelen van zijn honderdste wedstrijd. Hij ontving een bos bloemen en een fraai fotolijstje. Destijds won Go-Ahead in Veenendaal met 0-4 en dus zou het wellicht een gemakkelijke middag worden, zeker na die 0-3 tussenstand. Het pakte dus anders uit, maar uiteindelijk bleven de punten in Kampen.

Bij fraai weer werd er door Go-Ahead afgetrapt en al spoedig verkreeg men een overwicht. Al na tien minuten werd de leiding genomen. Eerst schoot Samir Merraki de bal hard in en doelman Jeroen Vrolijk sloeg de bal weg echter voor de voeten van Wilbert Wessels die beheerst raak schoot: 1-0. Zes minuten later een voorzet van rechts door Adi Draganovic en de bal kwam tegen de kruising. Na 20 minuten dan toch de 2-0, toen de bal uit een vrije trap van Nick Hendriks door Jurrian Zandbergen prima ingekopt werd. De Merino’s waren niet in staat om goed tegenspel te bieden en na 25 minuten kwam de 3-0 op het scorebord toen uit een voorzet van Adi Draganovic de bal weer werd ingekopt en opnieuw was Jurrian Zandbergen de maker. Go-Ahead zag hierna geen kans de wedstrijd definitief in het slot te gooien en er werd nu minder gespeeld. Wellicht toch van: “we zijn er al”. Tien minuten later al een waarschuwing toen de 3-1 tot stand kwam. Uit een corner werd de bal eerst weggewerkt, maar daarna schoot Patrick Donkevoord vanaf de hoek van het strafschopgebied de bal in en onder de Kamper goalie door.

Even later werd van dezelfde speler een treffer afgekeurd vanwege buitenspel. De 3-2 kwam er toch na een afgeslagen aanval en via Tim Noordman kreeg Vincent van de Weerdhof de bal, die vervolgens scoorde. Een totaal niet verwachte ruststand en dus direct na de hervatting mocht Go-Ahead niet mopperen dat het niet gelijk werd
Het was Anass Rahinne die dus niet voor de 3-3 zorgde en direct hierop een voorzet/schot van Nick Hendriks waar de doelman nog de nodige moeite mee had. Na 57 minuten dan toch de 4-2, toen Samir Merraki de bal afspeelde naar Nick Hendriks en deze prima raak schoot. In het verdere verloop deed de ploeg uit Veenendaal zeker pogingen om de wedstrijd weer spannend te maken. Bij Go-Ahead bereikte Jurrian Zandbergen de vrij lopende Niek van Enk die de bal rakelings naast schoot. Halverwege maakte Samir Merraki plaats voor Wail Doufikar. Enkele goede reddingen van Tim Noordman volgden. Nick van der Kooi kwam erin voor Arjan Wiegers. Veel gebeurde er de laatste tien minuten niet meer en aldus een 4-2 eindstand, er had voor Go-Ahead meer in gezeten!

Foto’s Jan Noordman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*