Rock Oud Loud viert 5-jarig bestaan

Ze willen geen senioren genoemd worden, want de zangers en zangeressen van Rock Oud Loud zijn nog ‘alive and kicking’. Het 50+ Pop- en Rockkoor van Quintus, dat onder enthousiaste leiding staat van dirigent/docent Yko Hoekstra – vierde deze week een lustrumfeestje!

In gesprek met een aantal koorleden van het eerste uur.
Iedere maandagmiddag is het gezelligheid troef in Quintus tijdens de wekelijkse repetities van Rock Oud Loud. Koorlid Coosje vertelt over die beginperiode vijf jaar geleden: “Ik keek destijds graag naar ‘Golden Oldies’. Toen Quintus naar aanleiding van dat leuke tv-programma voor Kampen een 50+ pop- en rockkoor ging oprichten, heb ik me samen met twee vriendinnen direct aangemeld. En we zingen alle drie nog steeds met veel enthousiasme mee.” Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een grote club met een vaste kern van zo’n 30 leden. Wat is het geheim van dit genre? “Jeugdsentiment”, lacht Irma. “We zijn allemaal een beetje blijven hangen in de seventies. En dan is het heerlijk om samen die bekende nummers te zingen.” Volgens Eddie – zelf ooit drummer in een Kamper bandje – is de muziek niet aan tijd onderhevig: “Wij zingen nummers van The Stones, The Who, The Beatles, Queen: die hoor je nu nog steeds op de radio. Het is muziek die blijft!” Voor Joke en Annie en veel andere leden is Rock Oud Loud ook een stukje ‘ontladen’: “Als je zingt, heb je even geen zorgen of andere zaken aan je hoofd. Heerlijk! En de repetities zijn heel gezellig, dus het heeft ook een sociaal aspect.” Dat het zingen bovendien heel goed is voor je gezondheid blijkt uit een t-shirt van een van de koorleden met daarop de tekst ‘Ik hoef niet in therapie, ik zing in een koor’. Rienk: “Zingen is écht goed voor je gezondheid. Mijn vrouw heeft MS en moest vanwege haar stembanden naar de logopedist. Sinds ze zingt in ons koor, heeft ze er geen last meer van.” Omdat het een 50+koor is, wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met eventuele beperkingen. Bea: “Een van onze koorleden heeft een dwarslaesie en zit dus in een rolstoel maar zingt gewoon heerlijk met ons mee. Tijdens optredens wordt daar ook rekening mee gehouden!”

Glunderen
Tot slot benadrukken alle koorleden dat het succes van Rock Oud Loud vooral te danken is aan de bevlogenheid van dirigent en docent Yko Hoekstra: “Hij is enthousiast, heeft heel veel kennis en evenveel geduld. Het gros van onze leden kan geen noten lezen. We krijgen de partijen daarom niet als bladmuziek maar in muziekbestanden via de mail toegestuurd. Zo kun je thuis je eigen partij oefenen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld druk bezig met Good Vibration van The Beach Boys: 5-stemmig! Als alle partijen samenkomen en een nummer lukt, zit Yko te glunderen achter de piano!”

Mannen gezocht
Het koor heeft met ruim 30 leden momenteel een informele ledenstop. Maar dat geldt niet voor de mannen! “We kunnen zeker versterking gebruiken bij de mannen om de grote schare vrouwen een beetje onder de duim te houden”, lacht Rienk. Mannen van 50+ die houden van zingen en ‘goeie ouwe muziek’ zijn van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en meezingen bij een repetitie op maandag van 14.00 tot 15.30 uur. Neem hiervoor contact op met de infobalie van Quintus: tel. 038-3371200 of wandel eens binnen in het gebouw aan de Vloeddijk 38 in Kampen.

Bron – Quintus

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*