IJsselmuiden 21 januari – Na een winstpartij van vorige week van Brezo/KBS Set Up tegen hekkensluiter Steevast wist men dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden. Coach Hans Bruins hamerde er vooraf op om elkaar te blijven opzoeken wanneer het ook maar even tegen zou zitten.

De gasten uit Leeuwarden (Heren 2) hadden zich versterkt met kracht uit hun hoofdmacht (Heren 1). Een bizarre regeling die door de NeVoBo mogelijk is gemaakt. Desondanks zou Brezo/KBS Set Up geen problemen mogen hebben als het haar eigen niveau wist te behalen en vast wist te houden. Iets wat als een rode draad door deze wedstrijd liep.
Hans Bruins daarentegen had een beroep gedaan op enkele jonge spelers uit Set Up heren 2, omdat zijn beide diagonaalspelers vandaag ontbraken. In de eerste set keek Set Up tegen een snelle achterstand aan. Het spel van Set Up was te wisselvallig. Coach Bruins gaf in een time-out te kennen dat kansen in de rally eerder benut moesten worden. Die opdracht lukte aardig. Brezo/KBS Set Up sloop dichterbij en wist de eerste set nipt binnen te halen met 25-23.

De ontsnapping in de eerste set zette Set Up niet op scherp. In tegendeel, er werd erg zwak gestart aan de tweede set. Serverend te zwak, ballen werden niet afgemaakt en ook passend werden de nodige fouten gemaakt. Deze set ging met 18-25 naar Leeuwarden.
De derde set waren de rollen omgedraaid. Bruins bracht wissels in de basis om wat meer aanvalsimpuls te krijgen. Passend stond Set Up beter te spelen, waardoor de spelverdeler meer midden kon spelen maar ook veelvuldig de buitenaanval kon bedienen. Na een verdienstelijk niveau ging deze set vrij eenvoudig naar Brezo/KBS Set Up.

Opdracht Set Up voor vierde set was, direct Leeuwarden onder druk zetten. Maar halverwege de set keek Brezo/KBS Set Up tegen een forse achterstand aan. Het geloof bleef weg en er werd met steeds minder overtuiging gespeeld. op 20-23 hamerde coach Bruins er nogmaals op om eerst het gaatje te dichten. Met een goede service van Set Up werd het gat gedicht. En na enkele set points van Leeuwarden te hebben weggewerkt, wist Leeuwarden het toch af te maken. 26-28
Een vijfde set moest het verschil gaan brengen. Een set die nooit een strijd is geweest. Brezo/KBS Set Up nam al vroeg een voorsprong en deze kwam de hele set niet meer in gevaar. Het werd 15-7 en dus met 3-2 gewonnen. Een wedstrijd waarin men zag dat de jonge talenten van Set Up aan de deur kloppen.
Volgende week de wedstrijd tegen Leeuwarden Heren 1 in Leeuwarden.