Fotograaf Hans Bolt wint fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen

KAMPEN – Fotograaf Hans Bolt is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd die Kerst in Oud Kampen jaarlijks organiseert rondom het theaterfestival. Bolt stuurde een prachtige zwart-wit foto in, die door de jury werd beloond met de eerste prijs.

Veel filmische beelden ontdekte de jury dit jaar tussen de vele foto’s die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Niet zo gek; het thema van Kerst in Oud Kampen was dit jaar Hollywood, en dus lieten ook veel fotografen zich hierdoor inspireren. De kwaliteit van de ingestuurde foto’s was volgens de jury hoog, gezocht werd naar het ‘Kerst in Oud Kampen’-gevoel van de bezoekers. In de drie winnende foto’s werd dat gevoel volop aangetroffen.

Een echte Hollywoodfilm
De winnende foto is gemaakt door fotograaf Hans Bolt tijdens een optreden van jeugdtheaterschool Ventura op de Plantage. De ‘newsies’ oftewel krantenjongens werden hier door Bolt in zwart-wit gefotografeerd, waarmee werd aangetoond volgens de jury dat Kampen een zeer geschikte locatie is een ouderwetse Hollywoodfilm. Compositie en belichting waren doorslaggevend voor de eerste prijs voor het werk van Bolt. De jury gaf hiermee ook de nodige complimenten aan de toneelgroep van Ventura die onder leiding van Karin Potgieter een sfeervolle act wist neer te zetten tijdens het festival. De tweede prijs ging naar fotografe Sibilla Horst, die met een prachtig kleurenportret van een actrice de jury imponeerde. Kleurstelling en emotie die inslaan als een bom, zo was het oordeel over het kleurenportret. De derde prijs ging naar Marijke Ripke die met een eveneens zwart-wit portret een Pietje Bell-achtige jongen met een schalkse blik de bezoekers uit wist te dagen.

Taaie klus voor de jury
De jury van de fotowedstrijd van Kerst in Oud Kampen (75.000 bezoekers in 2016) bestond uit vakfotograaf Stefan Lanjouw, voorzitster Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen, grafisch vormgever Martin Hendriks, amateurfotograaf Anton Sollie en Joost Lemette van de PR-commissie van Kerst in Oud Kampen. Voor de wedstrijd werden in totaal 72 foto’s ingestuurd door 18 fotografen. Winnaar Hans Bolt kreeg zondagmiddag uit handen van Kerst in Oud Kampen voorzitster Gerrie Kragt zijn prijs overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in café ’t Kroegje. Kerst in Oud Kampen staat dit jaar op de agenda op zaterdag 16 en zondag 17 december.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*