Mooie prestaties voor Deltaruiters tijdens Sallandse Ruiterdagen

Vanaf dinsdag 26 tot en met zaterdagavond 30 december 2017 vonden in Mariënheem de Sallandse Ruiterdagen plaats. In de zeer sfeervolle accommodatie met telkens een prachtig parcours werd er fel gestreden tot in de finales op zaterdagavond. In deze vijf dagen van paardenspringsport deed ook Hans Doorn met zijn merrie Durjaya mee in de klasse M waar in totaal 129 combinaties over meerdere dagen aan deel namen.

Op woensdag 27 december reden 53 ruiters met hun paarden in de klasse M en bestond de eerste ronde uit een klassiek parcours met ingebouwde barrage. Zowel het basisparcours als de barrage legden Hans en zijn schimmelmerrie foutloos af. In de bijbehorende barrage was de eindtijd 36.36 sec., dit zorgde voor een prachtige vierde plaats. De tweede ronde was een progressief parcours en direct op tijd gezet. Ook hier een foutloze rit met dus de volle 36 punten in een tijd van 49.10 sec. en dit resulteerde in een mooie 8e prijs.

Gemiddeld werd deze combinatie op deze dag derde over deze twee rubrieken en kregen ze dan ook een uitnodiging voor de finale op zaterdagavond 30 december 2017.

Op deze zaterdagavond werd er in het mooie, spannende en ook zware finaleparcours een balkje afgeworpen en dat betekende 4 strafpunten waarbij de tijd gezet werd op 67.38 sec.

In het eindklassement resulteerde dit een goede 14e plaats van de 129 deelnemers in de klasse M.

Ook Albert Jager was in Marienheem te vinden met 2 paarden. Hij reed in de klasse L met Giselle en Hansom en behaalde een 3e prijs en een 4e prijs. Diezelfde avond was Albert in Kampen bij het Zilveren Ui concours en startte in de klasse M zijn paard Freule en behaalde een 1e prijs. Vrijdag was de dag van de finale en de klasse Z en ook hier was Albert goed op dreef. Hij startte zijn paard Edinburgh in de klasse Z en won de dagprijs. Daarna wist hij ook in de klasse M en de klasse Z de finale op zijn naam te schrijven.

Ook deed Wendelie Flier met haar paard Luna mee in Kampen waar werd gestreden om de zilveren ui. Hier werd Wendelie met Luna in de klasse B vierde en in de klasse L derde. Vrijdag werd de finale verreden en de Zilveren Ui werd gewonnen in de klasse L door Wendelie en Luna.

Tatum Stijf startte haar pony Bartje ook tijdens het Zilveren Ui concours. Dit was Tatums 1e wedstrijd in de klasse B en behaalde een mooie 2e prijs.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*