Mooi weekeind voor turners IJ.G.V. IJsselmuiden

Goud voor Colin Smit in Ahoy!

Zaterdag 23 juni turnden Colin Smit en Dani Dijkstra van IJ.G.V. IJsselmuiden in Ahoy Rotterdam een geweldig goede wedstrijd tijdens de Ahoy Cup niveau 16. Colin en Dani wisten zich vanuit het NK in Hoofddorp te plaatsen voor deze Ahoy Cup tijdens het finale weekeind van Dutch Gymnastics.

Colin en Dani zijn vrijdag samen met hun trainer en fans al afgereisd naar Rotterdam voor een toestelverkenning tijdens de podiumtraining. Zaterdagmorgen was hun wedstrijd, Colin en Dani hadden er erg veel zin in en waren erg ontspannen, ze openden deze wedstrijd op het onderdeel sprong waar ze allebei een prima score neerzetten. Hun volgende toestel was brug. Ze turnden beiden fantastische oefeningen, voor Colin een geweldig hoge score van 20.00. Daarna kwam rek, ook hier waren de oefeningen grandioos. Vloer was als vierde aan de beurt. Een toestel waar de lenigheid van de jongens goed van pas komt, voor Dani een hele mooi score op vloer van 19.05. Colin pakte op vloer 19.45 punten.

Op naar de laatste twee toestellen. Voltige was erg spannend, Colin zette hier voor hem een ongekende hoge score neer van 17.35. Dani pakte op voltige een 16.40. Met nog één toestel te gaan, waarbij Colin al op de eerst plek stond, was het een zenuwslopend laatste toestel, ook op de ringen wisten de jongens een hele mooie oefening neer te zetten. Dani kon hier mooi laten zien wat hij in de afgelopen drie weken voor dit niveau had geleerd.

Daarna was het met z’n allen rond het score bord afwachten op de laatste turner van deze wedstrijd, en tot deze scores waren verwerkt. En toen kwam de verlossende uitslag: Goud voor Colin en een hele mooie 10e plaats voor Dani, super goed gedaan mannen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*