Morgenster en W. van Oranjeschool korfbalkampioen

KAMPEN – Het was de afgelopen week weer een groot korfbalfeest tijdens het jaarlijkse VDK-schoolkorfbaltoernooi. Vrijdagavond werden de finales gespeeld en daarin bleken De Morgenster bij groep 7/8 en de Willem van Oranjeschool bij groep 5/6 de sterksten.

KV DOS Kampen / Veltman en Wit-Blauw zorgen al bijna zestig jaar voor het grootste korfbaltoernooi ter wereld. Dit keer tekende DOS voor de uitstekende organisatie. Liefst 121 ploegen waren present en ze speelden samen 242 wedstrijden. Die werden allemaal keurig volgens het tijdschema afgewerkt.

Het was de hele week druk op sportpark De Maten. Ouders en supporters stonden rijen dik langs de negen velden en genoten met de kinderen van sportieve wedstrijden en mooie doelpunten. Al jaren geldt het Kamper schoolkorfbaltoernooi als het hoogtepunt van de schoolsport en dat werd afgelopen week maar weer eens bewezen.
Van deze ploegen, verdeeld over zes verschillende klassen, mochten er op vrijdag uiteindelijk 48 meedoen in de kwartfinales. Volgens het knock-out systeem werd er toegewerkt naar de finales.

Uiteindelijk ging de belangrijkste finale bij de groepen 7 en 8 tussen de Dr. Schaepmanschool en De Morgenster won dit toernooi alle wedstrijden en was in de finale met 1-3 de sterkste. De finale bij de groepen 5 en 6 ging tussen de Willem van Oranjeschool en de Koningin Emmaschool. Eerstgenoemde ploeg won verdiend met 4-2
Na afloop werden de prijzen uitgereikt door twee Kamper topkorfballers. Jeugdinternational Kim Petersen en Oranje-international Harjan Visscher, beide spelers van DOS’46, reikten samen met hoofsponsor Frans van der Kolk van de VDK-groep, de 24 bekers uit aan de aanvoerders van de winnende teams.

Alle uitslagen en ook veel foto’s zijn te vinden op www.schoolkorfbalkampen2019.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*