Multivlaai in de kou

212 dagen staan ze inmiddels buiten. Ondernemers echtpaar Marjolijn en Vincent Flik doen samen met hun verkoopteam hun uiterste best om de Kampenaren te blijven voorzien van de lekkerste vlaaien en taarten. Maar het wordt ze niet makkelijk gemaakt.

In augustus 2019 sloot de winkel haar deuren vanwege een complexe waterschade in het pand. Uit een defecte waterleiding was 475.000 liter water gelekt. ” Het afbreken, laten drogen en herstellen van de winkel zou in eerste instantie 8 weken duren. Inmiddels staan we bijna 7 maanden buiten! We zijn letterlijk en figuurlijk in de kou gezet.” laat Marjolijn weten.

“De reden dat het zo lang duurt? Dwars liggen van de verzekeringsmaatschappij. Deze stelde doodleuk dat er sprake is van optrekkend grondwater. En dit is uitgesloten op de polis” vult Vincent aan. “We hebben onderzoeksrapporten van verschillende experts en een factuur van het waterbedrijf waarop bijna een half miljoen liter water staat vermeld. Maar die kantoortijgers vanachter hun computer hebben overal lak aan. Dat ze met deze instelling een lokaal bedrijf naar de bliksem helpen interesseert ze geen moer!”

Door het ontbreken van inkomsten uit horeca, het huren van de verkoopwagen, en diverse andere extra gemaakte kosten staat de bedrijfsschade inmiddels op ruim EUR. 80.000,-

“We dachten een keurige bedrijfsschadeverzekering te hebben afgesloten die deze schade zou opvangen” zegt Vincent. “maar als het puntje bij paaltje komt weten die jongens de polisvoorwaarden altijd dusdanig te interpreteren dat ze niet hoeven uit te keren. We mogen dus alles uit eigen zak bekostigen.”

Met alleen de verkoop van hun dagverse vlaaien vanuit de verkoopwagen kon het Kamper ondernemersechtpaar hun kosten tot nu toe dekken. “We zijn de grootse speciaalzaak van Kampen op het gebied van taarten en vlaaien, dus we mogen zeker niet klagen, men weet ons nog steeds te vinden al die maanden. Totdat de uitbraak van het Corona-virus roet in het eten gooide.”

Sinds de oproep is gedaan sociale contacten te vermijden en bedrijven hun medewerkers meer vanuit huis laten werken is het aantal verkochte vlaaien gehalveerd. “Nu behoren schommelingen in de omzet natuurlijk tot het ondernemersrisico. Dat vang je op vanuit een financiële buffer. Helaas is die buffer door de waterschade behoorlijk geslonken. En zulke extreme schommelingen veroorzaakt door situatie rondom Corona zijn niet te voorzien.”

Gelukkig lijkt er een einde te komen aan het bivakkeren in de verkoopwagen. In week 15 hopen we dat de aannemer weer aan de slag gaat en het winkelpand kan gaan opleveren. Daarna is het een kwestie van verhuizen van de inventaris vanuit de opslag naar de winkel en weer verder gaan zoals het bedrijf de afgelopen 27 jaar heeft gedaan. Het verkopen van de lekkerste taarten en vlaaien dagvers uit Limburg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*