Nieuwe Toren kleurt vrijdag 20 juli rood: Light up for inclusion

Op vrijdag 20 juli bestaat Special Olympics 50 jaar. En dat is te zien: wereldwijd kleuren iconische gebouwen rood (de kleur van Special Olympics). Ook de Nieuwe Toren in Kampen is vrijdagavond rood.

Daarmee komt de Kamper trots in een bijzonder rijtje te staan: The Londen Eye, Niagara watervallen, de Dom in Utrecht en het Olympisch Stadion in Amsterdam zetten de spots aan voor inclusie en respect in de wereld.

De gemeente Kampen doet mee aan ‘Light up for inclusion’ en onderschrijft daarmee de ambitie dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Inclusief sporten en bewegen is vanzelfsprekend. Belemmeringen door leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie nemen we weg. Met de ambitie dat Nederland de omslag maakt van aangepast sporten naar inclusief sporten en bewegen.

Sportwethouder Geert Meijering: “Door mee te doen met Light up for inclusion willen wij laten zien, dat er voor niemand belemmeringen mogen zijn om te bewegen zoals hij of zij dat graag wil. Natuurlijk zien we dat dit voor sommige mensen lastiger is. Juist voor hen is de Nieuwe Toren vrijdag rood gekleurd”.

Meer informatie
Volg via social media de actuele berichtgeving over Light up for inclusion via de hashtag #LightUpForInclusion of #SpecialOlympics50.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*