Ondanks mindere wedstrijd winst voor Go-ahead Kampen

Ingezonden – sport

Tussen begin- en eindsignaal…

…werd de competitie hervat na twee vrije zaterdagen. Voor Go-Ahead gold de uitwedstrijd in en tegen het laagstaande Nunspeet. Slechts met 14 punten vier punten boven de onderaan staande ploegen asv Dronten en Enter Vooruit.

Tegen Go-Ahead bakte men er helemaal niets van en vanaf het begin waren de in het wit gestoken Kampenaren veel meer in balbezit. Alleen deed Go-Ahead er veel te weinig mee. Een magere 0-1 bij de rust. Voor de thuisclub gold dat men nogal gehavend was. Ook speelde voor de rust het weer de spelers grote parten en volgde er in de loop van de eerste helft een enorme hagelbui en zelfs was er een klap onweer. Ook het veld werd behoorlijk wit en daar de wind ook vrij sterk was was het erg onaangenaam. De tweede helft pakte geheel anders uit en scheen veelal de zon. Toen voerde Go-Ahead de score ook op en de winst van 1-4 ging mee naar Kampen.

Al met al een heel zwak opererend Nunspeet dat door de winst van Enter Vooruit meer in de problemen komt. Door veel te verdedigen trachtte men de schade te beperken en bij vlagen ging Go-Ahead mee in dit mindere voetbal. Vooral het middenveld liet het nogal eens afweten. Scheidsrechter was de heer R.S. Spoler uit Almelo die een goede wedstrijd floot en twee keer twee gele kaarten uitdeelde. Voor Nunspeet waren dat doelman Henrico Abma en Job Hoogedoorn. Bij de Kamper ploeg gingen Niek van Enk en Dennis van der Wal op de bon.

Even na 14.45 uur had Nunspeet de aftrap. Toen regende het al wat en dat werd dus alleen maar erger. Ondergetekende had moeite de wedstrijd te volgen en beperkt zich tot enkele momenten voor de rust. Na een mooie Kamper aanval schoot Arjan Wiegers de bal net over de lat. Aan de andere kant een goede redding van Tim Noordman. Go-Ahead heerste en Nunspeet kon er nauwelijks iets tegenover stellen. Verderop dan die felle hagelbui en even leek het erop dat de wedstrijd tijdelijk zou worden stopgezet. Plotseling een moment voor Nunspeet waar bij een schot van Enes Keklikoglu een vermeende handsbal volgde. Men claimde een strafschop, maar die kwam er niet. Na 36 minuten dan eindelijk de 0-1, toen na een corner van Arjan Wiegers de bal goed voor kwam en Laurens van Keulen de bal in de doelmond bracht en Dennis van der Wal raak kopte. Kort voor de rust schoot Nick Hendriks de bal uit een vrije trap rakelings voorlangs het doel. Zoals gezegd Go-Ahead veel meer aan de bal, maar grote kansen waren er bijna niet geweest.

In de tweede helft dus geheel ander weer en nu drukte Go-Ahead het overwicht ook in treffers uit. Eerst na 48 minuten een goede Nunspeter aanval en Job Hoogedoorn schoot de bal naast. Na 55 minuten bereikte Adi Draganovic de vrijstaande Wilbert Wessels en bij zijn halve omhaal volgde een prima redding van doelman Henrico Abma ten koste van een hoekschop. Wilbert Wessels en Arjan Wiegers maakten plaats voor Wail Doufikar en Samir Merraki Het duurde nog tot minuut 72 dat Go-Ahead eindelijk de 0-2 scoorde. Er volgde een klassebal van Jurrian Zandbergen op Nick Hendriks die fraai raak schoot. Direct hierop weer een mooi schot van Nick Hendriks en nu trof hij de kruising. Na een klutsbal gleed Marco Drost uit en via Wail Doufikar kwam de bal bij Samir Merraki en die besliste het duel door de 0-3 te maken, nadat hij een tegenstander uitgekapt had. Onverwachts deed Nunspeet nog iets terug, toen uit een voorzet van links de bal door invaller Lars van de Wetering werd ingekopt: 1-3. Bij Go-Ahead werd Niek van Enk nog vervangen door Nick van derr Kooi. In blessuretijd had Go-Ahead het laatste woord. Uit een vrije trap van Nick Hendriks volgde een rommelige situatie voor het doel en uiteindelijk bepaalde Bram van Enk de eindstand op 1-4. Mede door het weer geen beste wedstrijd, maar de punten gingen mee naar Kampen!!

Op 28 februari oefende Go-Ahead in Zwolle tegen 2e klasser Be Quick’28, de ploeg van Edwin van Nijen. In een slechte wedstrijd van Kamper zijde werd er met 3-1 verloren na een 2-0 ruststand. Pas bij 3-0 scoorde na 84 minuten Wilbert Wessels de enige Kamper treffer. Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen het onderaan staande asv Dronten!!!!!! Zes uitroeptekens moeten voldoende zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*