Wilsum schiet zichzelf in de voet met nederlaag bij MVV

Wilsum heeft zich een bijzonder slechte dienst bewezen door met 1-0 onderuit te gaan bij MVV. In een duel waarin de wind een grote impact had op het duel, was Wilsum voetballend gezien vele malen sterker, maar diverse kansen werden om zeep geholpen en men kreeg wel een erg ongelukkig tegendoelpunt te verwerken.

Na een lange bal van achteruit bij MVV kwam Ten Hove, de goalie van Wilsum, uit om de bal weg te schieten, maar een ouderwets polletje zorgde ervoor dat Ten Hove onder de bal door trapte en zo verdween de bal in het doel. Dit was de enige treffer van het duel en zo verloor Wilsum met 1-0. Dit betekende de eerste overwinning van MVV in het huidige seizoen. De oranjehemden verlieten met het schaamrood op de kaken het veld in Marle.
Na de gelukkige overwinning van 3 weken geleden tegen Dieze West reisde Wilsum vol goede moed af naar Marle, waar het duel tegen laagvlieger MVV op het programma stond. De ploeg van trainer Han Hanekamp had de aansluiting gevonden met de subtop in de 4e klasse D en wist dat men, bij een overwinning, goede zaken zou doen in de stand op de ranglijst. Wilsum begon met Chiel ten Hove op doel. De achterhoede bestond uit Robin Mijnheer, Byco Hoff, Hidde de Kleine en Jelmer Sollie. Op het middenveld namen Alwin vd Wetering, Patrick Plette en Erik van Regteren plaats. De voorhoede bestond uit captain Gert Jan Sollie, Jan van Spijker en Daniel Niemeijer. De reservebank werd gevuld door William Kaminyoge, Wim van Spijker en Sander van der Sluis.

Wilsum koos ervoor om de eerste helft bewust tegen de wind in te spelen, zodat men het tweede bedrijf de wind in de rug had. Door de harde tegenwind werd Wilsum gedwongen om de bal laag te houden en van achteruit op te bouwen. Dit liep in de beginfase uitstekend en al snel kregen de oranjehemden de eerste kans. Jan van Spijker legde de bal breed op Patrick Plette. Hij nam de bal niet goed mee en kon hierdoor niet op de doelman aflopen, maar moest vanuit een lastige hoek een poging wagen; het schot ging ruim naast. De thuisploeg, tot dusver nog zonder overwinning, kon er voetballend gezien weinig van en gokte op een lange bal om zo gevaarlijk te worden. Wilsum had hier goed de controle over en was zo de betere ploeg in de beginfase van het duel. Even later werd de ploeg van trainer Han Hanekamp wederom gevaarlijk na een hoekschop, maar een inzet van Niemeijer ging naast het doel. MVV had de wind in de rug en probeerde in de beginfase doelman Ten Hove in verlegenheid te brengen met enkele afstandsschoten, maar Ten Hove redde bekwaam. Wilsum bleef de dominante ploeg, maar keek na 30 minuten spelen wel tegen een achterstand aan. Wederom speelde MVV de bal lang van achteruit. Ten Hove kwam buiten zijn strafschopgebied om de bal weg te schieten, maar dankzij een polletje stuiterde de bal over de voet van Ten Hove en verdween het leder zo het doel in: 1-0. Een erg gelukkige goal voor de thuisploeg. Wilsum wist dat men twee keer moest scoren om met de volle buit huiswaarts te keren, maar na de goal koos Wilsum veel te vaak voor de lange bal. De thuisploeg kwam steeds meer in het duel en het was zaak voor Wilsum om niet met een ruimere achterstand de kleedkamer op te zoeken. Dit lukte en zo werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

Tijdens de theepauze gaf trainer Hanekamp aan dat Wilsum te makkelijk werd afgetroefd in de duels en dat men dit moest verbeteren. Gesteund door de wind in de rug zou een overwinning dan nog zeker behaald kunnen worden.
Helaas pakte de keuze van Wilsum om de eerste helft tegen de wind in te spelen volledig verkeerd uit. Na de rust was de wind gedraaid en stond deze dwars over het veld. Zo had Wilsum niet de wind in de rug en kon met dit voordeel niet uitbuiten in het tweede bedrijf. Wilsum wist dat men tegen deze laagvlieger de 3 punten moest pakken en zette alles op alles om alsnog de volle buit te pakken. Al vroeg kreeg captain Gert Jan Sollie een kans, maar zijn volley ging net naast. Even later was Plette dichtbij de gelijkmaker, maar hij stuitte van dichtbij op de doelman van de thuisploeg. Diezelfde Plette had Wilsum later alsnog op gelijke hoogte kunnen schieten. Na een briljante steekpass van Sollie kon hij de bal aannemen en het doel onder vuur nemen, maar wederom was zijn aanname dusdanig dramatisch dat de kans verkeken was. Achterin moest Wilsum oppassen voor de counter van de thuisploeg, maar dit lukte uitstekend. De tijd werd een steeds grotere vijand voor de oranjehemden. De spelers van de thuisploeg rekten veelvuldig tijd, maar de dienstdoende arbiter trad hier nauwelijks tegen op. Voor Wilsum was een ding duidelijk: men moest het vandaag volledig zelf doen en hoefde niet op steun te rekenen van de thuisploeg of de arbiter. Een minuut of 20 voor tijd kon Byco Hoff niet verder en werd hij vervangen door Sander van der Sluis. Even later kwam William Kaminyoge in de ploeg voor Jan van Spijker. Diezelfde Kaminyoge was enkele minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net voorlangs en kon ook net niet door Van der Sluis worden getoucheerd.

Met nog 10 minuten op de klok nam Wilsum meer en meer risico en werd captain Gert Jan Sollie naar voren gestuurd. De kopsterke Sollie werd enkele malen via de lange bal gevonden, maar hier ontstond geen gevaar uit. Waar wel gevaar uit ontstond was een voorzet van captain Gert Jan Sollie op zijn broertje Jelmer Sollie. De linksback van Wilsum zag zijn inzet via de lat over het doel gaan. Zo was ook deze kans, en tevens de laatste kans, verkeken. Na 5 minuten blessuretijd klonk het eindsignaal. Een hele zure nederlaag was een feit voor Wilsum. De oranjehemden speelden zeker niet groots, maar waren wel sterker dan de thuisploeg en kregen diverse kansen om te scoren, maar geen van deze pogingen leverde een treffer op. Een uiterst ongelukkig tegendoelpunt betekende vandaag het verschil: 1-0.

Wilsum had, helemaal gezien de uitslagen op de andere velden, zichzelf een heel goede dienst kunnen bewijzen, maar dit lukte vandaag helaas niet. Volgende week kan Wilsum zich revancheren voor deze nederlaag. Een mooiere wedstrijd om dit te doen is er niet! Wilsum speelt dan namelijk thuis de IJsselderby tegen de buren van ‘s-Heerenbroek. Wanneer Wilsum dit duel wint, doet men nog steeds mee om de bovenste plekken. Tegelijkertijd weet men dat het lastig zal worden om de buren van ‘s-Heerenbroek te verslaan. Tijdens de eerdere derby in ‘s-Heerenbroek eindigde het duel in 0-0. Daarnaast dateert de laatste thuiszege van Wilsum in de derby tegen ‘s-Heerenbroek van 26 september 2015; toen won Wilsum met 2-1. Sindsdien hebben de oranjehemden thuis niet meer gewonnen van ‘s-Heerenbroek. Hopelijk komt hier volgende week verandering in. Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*