‘Ondernemershuis Kampen’ wordt broedplaats voor ondernemers

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Hij heeft de locatie voor kleine zelfstandigen in Kampen al gevonden, de open dag voor zaterdag 6 april al helemaal uitgedacht, maar aan zijn stroom ideeën komt maar geen einde. ‘Het kantoor aan de Cellebroedersweg 7a gaat ‘Ondernemershuis Kampen’ heten’, vertelt Mark Bergsma. ‘Het moet een broedplaats van kleine zelfstandigen worden die van elkaar leren, elkaar bijstaan ten aanzien van hun bedrijfsvoering, maar die ook gaan samenwerken om nieuwe economische kansen te grijpen.’

‘Wat is er nu makkelijker dan even bij een collega binnenstappen als je snel iets wilt weten over een boekhoudkundige kwestie?’, begint Mark. ‘Of als je even snel een antwoord zoekt over hoe je iets op je website makkelijk kunt aanpassen…’

Vraagbaak in huis
Volgens Mark lopen vele kleine zelfstandigen tegen dezelfde vragen en ondernemerszaken aan. Werk je vanuit huis, dan moet je het doorgaans zelf oplossen, of vanuit een ander netwerk een antwoord op je vraag gaan zoeken. Dat is beide keren niet altijd eenvoudig, zo weet hij uit ervaring. ‘Maar aan de Cellebroedersweg zitten we straks met heel veel ondernemers van verschillende pluimage’, zo vertelt Mark. ‘Dan kun je desgewenst zo even bij een collega aan het bureau staan, of bij het koffieapparaat je vraag in de groep gooien.’ Hij is ervan overtuigd dat deze dynamiek de aanwezige ondernemers flink gaat helpen bij hun dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Van een eenpitter, eenzaam en alleen op de zolderkamer, ben je dan ineens een ondernemer die dagelijks contact heeft met andere ondernemers. Dat gaat voor iedereen – buiten de professionele omgeving van een eigen kantoor of werkplek – ook op andere manieren in je voordeel werken.

‘Daarnaast zal het ook meer economische kansen bieden. Ga maar na: nu laat je soms opdrachten lopen die je zelf niet volledig op je kunt nemen, omdat je misschien niet voldoende kennis en ervaring hebt. Maar door te gaan samenwerken met collega’s in hetzelfde gebouw, kun je opdrachten wel – samen – aannemen en zo nieuwe kansen voor je onderneming creëren.’ Vandaar dan ook dat Mark de flexplekken aan de Cellebroedersweg graag wil omdopen naar ‘Ondernemershuis Kampen’. ‘Ik geloof in samenwerking, in synergie en in het grijpen van economische kansen’, vertelt Mark, die in het dagelijkse leven met zijn bedrijf Wecomm websites voor bedrijven ontwikkelt.

Open dag op 6 april
Tijdens de open dag op zaterdag 6 april, kunnen geïnteresseerde ondernemers kennis maken met het nieuwe ‘Ondernemershuis Kampen’. De benedenverdieping van het pand is al volledig ingericht. Er staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staat voor iedereen een verrijdbaar bureaublok, er zijn stoelen; kortom: deze plek wacht alleen nog maar op ondernemers die hier een vaste plek willen gaan afnemen. Mark neemt er zelf een bureau en heeft nog ruimte voor vijf (vaste) huurders. ‘Zij kunnen hier terecht voor slechts 250 euro per maand. All-in. Dus inclusief een ingerichte eigen werkplek, stookkosten en elektriciteit, Wifi, koffie… ‘ Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal voor als iemand klanten ontvangt of een presentatie aan een select gezelschap wil geven. ‘De benedenverdieping heeft bovendien een eigen toegangsdeur en is af te sluiten van de bovenverdieping, waar we flexplekken voor kleine zelfstandigen willen creëren.’ Ook op de eerste etage genieten ondernemers van alle voordelen die vaste huurders ook hebben: een ingerichte werkplek, stabiel en snel internet, geen extra stook- en servicekosten en een eigen toilet en keukenblok op de verdieping. ‘Boven zijn drie ruimtes waar je kunt werken. Je kiest iedere dag zelf je werkplek.’ Voor de flexplekken hanteert hij bedragen van 125 tot 215 euro; afhankelijk van het aantal dagen dat je hier wekelijks een werkplek wilt huren.
‘Voor alle werkplekken geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.’ Mark heeft ruimte voor vijf vaste huurders en voor circa tien mensen die een flexplek willen afnemen. Meer weten? Kijk op www.werkplekkampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*