Opnieuw brand bij Schroothandel Regelink

Foto: Erick Melisie

Gisteravond rond kwart over tien is er opnieuw brand uitgebroken bij Schroothandel Regelink in Kampen. Diverse korpsen uit de regio kwamen ter plaatse vanwege de complexiteit van de brand.

Bij een soortgelijke brand nog niet zo lang geleden kwam het gevaarlijke blauwzuurgas vrij, daar is volgens de brandweer bij deze brand geen sprake van geweest. Ook zijn er geen verhoogde concentraties andere gevaarlijke stoffen gemeten. De brandweer is de hele nacht aan het blussen geweest, kort na vijf uur vannacht had men de brand onder controle, maar kon er nog geen ‘brand meester’ worden gegeven. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Burgemeester Koelwijn liet in een reactie aan RTVOost weten: “Verondersteld wordt dat het om chemische broei gaat, het hindert mij in het bijzonder dat ik niet nauwkeurig weet waarom deze brand ontstaat, dat is voor mij de reden om daar verder onderzoek naar te doen. Het is de derde keer dat er spontaan brand ontstaat, dus willen we wel heel graag weten of dit te voorkomen is. Dit bedrijf voldoet, voor zover ik weet aan de milieu vereisten, de provincie Overijssel ziet daar ook nauwkeurig op toe, dus wat dat betreft lijkt de zaak in orde. Maar het is wel de derde keer dat er binnen twee jaar brand ontstaat en dat stelt mij niet gerust.

Veel inwoners uit de regio Kampen kregen vanwege de grote rookontwikkeling een zogenaamde NL-Alert melding. Ook sommige inwoners van omliggende dorpen en steden werden door het alarm systeem er op gewezen ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.

Na de eerste melding was er enige tijd onduidelijkheid waar de brand woede omdat in eerste instantie per abuis gemeld werd dat de brand woedde bij Recycling Kampen een ander afvalverwerkingsbedrijf.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*