Oud en nieuw in de gemeente Kampen, wat mag wel en niet?

Ook dit jaar zet de gemeente Kampenzich weer in voor een veilig en gezellig oud en nieuw. Hieronder leest u de spelregels.

Tijdens de jaarwisseling mag u niet zonder melding een oliedrum of vuurkorf op de openbare weg plaatsen. Wilt u tijdens de jaarwisseling gebruik maken van een oliedrum of vuurkorf op de openbare weg? U kon dit tot en met 26 december melden. Hebt u een melding gedaan, dan heeft u via e-mail een ontvangstbevestiging gekregen. Ontvangt u daarna binnen vijf werkdagen geen verdere reactie van ons, dan is uw melding goedgekeurd. Hebt u geen toestemming voor een vuurkorf of oliedrum? Dan kunt u een dwangsom opgelegd krijgen. De ontvangstbevestiging moet u tijdens de jaarwisseling kunnen tonen. Illegale vuren worden weggehaald en de kosten verhalen we op de aanstichter. Hieronder staan de regels voor de melder en de regels voor het plaatsen van een oliedrum of vuurkorf.

Regels voor de melder:
De melder moet de toestemming voor een oliedrum of vuurkorf kunnen tonen door middel van de ontvangstbevestiging van de melding. De gemeente faciliteert geen oliedrums en vuurkorven. De melder moet hier zelf voor zorgen. De oliedrum of vuurkorf mag alleen branden onder verantwoordelijkheid van de melder, de melder moet altijd toezicht houden.
De melder is zelf verantwoordelijk voor eventuele schade aan de omgeving, zoals bestrating en plantsoen. De melder is zelf verantwoordelijk voor het opruimen, dit moet voor 1 januari 08.00 uur. De melder moet zich aan alle voorwaarden houden, deze vindt u onder het kopje ‘voorwaarden voor het plaatsen van een oliedrum of vuurkorf’.
Voorwaarden voor het plaatsen van een oliedrum of vuurkorf:

Branden mag alleen van 31 december tot en met 1 januari tussen 10.00 en 02.00 uur.
Plaats de drum of korf op een platte, verharde ondergrond zoals stoeptegels of klinkers en houd rekening met het verkeer. Plaats de drum of korf niet op openbaar groen. Plaats de drum of korf minimaal op 5 meter afstand van woningen en hagen. Stook de oliedrum niet te hoog op en zorg dat het hout niet uit de drum valt. Zorg altijd voor een toezichthouder bij de drum, zodat kleine kinderen zich niet kunnen branden. Verbrand alleen onbehandeld hout en snoeihout. Gooi nooit vuurwerk of andere resten in het vuur. Zorg altijd dat er een brandblusser, bluswater of zand aanwezig is. Pas op met licht ontvlambare synthetische kleding. Blus het vuur na afloop af met water en dek het af met zand. Volg altijd aanwijzingen van politie, brandweer en gemeente op. *Alleen hout, takken, snoeiafval, karton, papier, pallets en kerstbomen mogen in de oliedrums, vuurkorven en containers worden verbrand.

Locaties containers oudejaarsdag
Dit jaar plaatsen we op drie locaties containers, die gebruikt mogen worden voor het stoken van vuur. Op deze locaties zijn groepen aanwezig, die zelf voor schoon hout zorgen. Ook worden op verschillende locaties oliedrums geplaatst. Festiviteiten rond deze locaties worden door de initiatiefnemers aan de omwonenden gecommuniceerd.

Kampen: Noordweg ter hoogte van de Noorderkerk.
IJsselmuiden: Oosterholtseweg ter hoogte van de sporthal de Oosterholthoeve.
Wilsum: Quarles van Uffordweg ter hoogte van de keet.

Dwangsom
Inwoners die toch afvalstoffen op straat of in oliedrums,vuurkorven en containers verbranden en de regels van open vuur overtreden, riskeren een boete of een dwangsom van €1000. Eventuele schade aan straatmeubilair wordt ook verhaald bij de veroorzaker.

Meldbusschieten en vuurwerk afsteken
Melkbusschieten mag van 31 december 2016 tot en met 1 januari 2017 tussen 10.00 en 02.00 uur. Wijkagenten en welzijnswerkers van Stichting Welzijn in Kampen hebben afspraken met groepen gemaakt over de locaties waar geschoten mag worden. Legaal vuurwerk is toegestaan van 31 december 2016 tot en met 1 januari 2017 van 18.00 tot 02.00 uur. Onder legaal of consumentenvuurwerk verstaan we het vuurwerk dat in Nederland in de drie dagen voor oud en nieuw verkocht wordt.

Informatieavonden jaarwisseling Kampen en IJsselmuiden
Op 22 en 29 november 2016 vonden informatieavonden plaats over de jaarwisseling. Hieronder kunt u de verslagen van deze informatieavonden downloaden als pdf-bestand.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*