Poezie verbeeld zoekt gedichten over water

‘Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan’ [H.Marsman]

In navolging van Marsman zoekt Bibliotheek Kampen gedichten over water, rivieren, zeilen, vissen, bootje varen, pootje baden, uiterwaarden, wolkenluchten, regendouches, laarzenpaden, ganzenveren en zwemmen leren.

Vandaar de oproep aan alle vissers, brandweermannen- en vrouwen, roeiers, badmeesters-en juffen, zeilers, zeeverkenners, wandelaars, dromers, waterskiërs en vlottenbouwers: zoek een gedicht of schrijf er zelf één.

Kunstenaars en videomakers van stichting ARTicipatie zullen in opdracht van Bibliotheek Kampen 7 gedichten gaan verbeelden in video. Deze 7 video’s zullen te zien zijn via Hanzebankjes in Kampen rondom de Stadskazerne.

Op deze Hanzebankjes zitten scanplaten met een NFC chip ingebouwd. Wanneer hier een mobiele telefoon bij wordt gehouden zal de video op de telefoon worden afgespeeld.
In februari 2020 zullen de video’s op passende wijze worden ‘gedoopt’ en is de permanente tentoonstelling ‘Poëzie verbeeld’ officieel geopend.

Daarom, duik in de wereld van het gedicht, laat het stromen, en stuur uiterlijk 15 juli 2019 woorden als water via marketing@bibliotheekkampen.nl
In de nazomer worden de deelnemers bekend gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*