Politiehelikopter boven Kampen

Vannacht rond kwart voor één zijn inbrekers in Kampen op heterdaad betrapt. De politie is met veel mensen op de been om de 3 voortvluchtigen op te sporen. Hiervoor is onder meer een politiehelikopter ingezet.

De wijk Het Onderdijks is afgezet, er zijn meerdere eenheden van de politie ingezet, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van honden.

Update 1.30 uur: De wijk Het Onderdijks wordt doorzocht met behulp van de hondenbrigade waarbij vanuit de lucht ondersteuning geboden wordt door de politiehelikopter.

De toegangswegen naar de wijk zijn afgesloten. Niemand mag de wijk in. Tuinen, prullenbakken en andere mogelijke verstopplekken worden doorzocht.

Update 1.55 uur: De politiehelikopter is vertrokken. De zoektocht wordt vanaf de grond voortgezet.

Update 2.00 uur: Er gaat een warmtebeeld camera ingezet worden.

Update 3.00 uur: Er wordt nog altijd naar de verdachten gezocht.

Update 6.30 uur: Korte samenvatting. Drie personen zijn op heterdaad betrapt toen zij achter het Pieter Zandtcollege wilden inbreken bij een paardenschuur. Zij zijn daar op de fiets naar toe gegaan. De personen zijn te voet gevlucht, twee in de richting van de wijk Het Onderdijks en één in een andere richting.

De politie heeft tijdens haar zoektocht naar de verdachte personen gebruik gemaakt van onder andere een politiehelikopter en een hondenbrigade

Het is op dit moment nog niet bij ons bekend of de verdachte personen gevonden zijn. Wel zijn de fietsen van de verdachten in beslag genomen.

Mocht u iets verdachts zien, belt u dan direct met 112.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*