Video: Presentatie nieuwe show Oranje IJsselmuiden

Show en drumfanfare met nieuwe show Concert ‘O naar Wereld Muziek Concours

Zaterdag presenteerde Show en drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden haar nieuwe show Concert’O. Een ode aan de Klassieke muziek met een twist.

Voor de nieuwe showproductie is het Canon in D van Johann Pachelbel gebruikt als inspiratiebron. Wereldwijd zijn de akkoorden die in dit meesterwerk worden gebruikt, weer terug te horen in veel eigentijdse nummers, waardoor het een geheel nieuwe stijl krijgt. Tijdens de show wordt je meegenomen op reis langs de klassieke muziek, gespeeld in een ander jasje, om uiteindelijk te eindigen met een ode aan de klassieke muziek.

Met deze show zal Oranje ook gaan deelnemen aan het Wereld Muziek Concours. Deze vindt één keer in de 4 jaar plaats. Het concours wordt gehouden van 9 t/m 30 juli 2017.

Het A-Orkest van Oranje bestaat uit ongeveer 52 muzikanten in de leeftijd van 16 t/m 60 jaar. De bezetting bestaat uit koperblaas instrumenten, trompet, euphonium, trombone, althoorn, bas aangevuld met houtinstrumenten, dwarsfluit en saxofoon. Daarnaast is er een volledige slagwerkgroep. Mede door het niveau is ‘Oranje’ een graag geziene gast tijdens nationale en internationale evenementen van straatparades en taptoes en heeft inmiddels dan ook een goede staat van dienst.

Bekijk de presentatie in de player hierboven.
Een bijdrage van Gert Bartelink.

show oranje ijsselmuiden concert o