Prinses Margriet opent nieuwbouw Margaretha – VIDEO

Na de openingsplechtigheid sprak de prinses nog een aantal bewoners en bezocht ze een appartement.

H.K.H. Prinses Margriet heeft vrijdag 2 september de nieuwbouw van Margaretha feestelijk geopend. Na een wave met vijftien paraplu’s als symbool voor de bouwjaren onthulde ze de steen. Deze steen draagt niet alleen haar naam, maar ook die van haar grootmoeder Wilhelmina die het oorspronkelijke gebouw in 1895 opende.

Bekijk de video hierboven in de player.
Een bijdrage van Rudi Last

Tijdens het officiële gedeelte spraken de bestuurders van deltaWonen, IJsselheem en de Verenigde Gasthuizen net als de burgemeester vol lof over het gebouw. De burgemeester reserveerde zelfs al een plaats voor als hij 99 jaar wordt. “Ik hoor van veel inwoners dat je goed wordt verzorgd door IJsselheem. Het is fantastisch om hier te zijn.” Dat kon Evert Leideman (bestuurder deltaWonen) beamen: “In de oudbouw liet ik mijn ouders niet graag wonen, maar als het hier zou kunnen, zeg ik volmondig ja. Voor mij is de maatstaf voor een goede woonvoorziening dat ik mijn ouders er zou laten wonen.”

Helene Wüst (bestuurder IJsselheem) sprak niet alleen over het mooie gebouw, maar vooral ook over de mensen: “het huis is prachtig, maar het zijn de mensen die de ziel brengen waardoor het huis gaat leven.” Dat is op deze historische grond al jaren zo. Daar weet Jan Visser als regent van de Verenigde Gasthuizen veel over te vertellen. “Mensen bekommeren zich op deze plek al lang om de oudere mens en dat zetten we hier voort.”

Na de onthulling sprak de prinses nog een aantal bewoners en bezocht ze een appartement. In de tuin ontmoette ze de mensen die nauw betrokken waren bij de bouw van het pand en bezichtigde ze archeologische vondsten.
Aan het eind van de middag kregen vrijwilligers, medewerkers omwonenden, familieleden, collega’s en andere belangstellenden de tijd om Margaretha te bewonderen. Er werden rondleidingen gegeven door het gebouw en in de tuin was er alle gelegenheid voor een speciaal hapje en drankje van restaurant MaGreet.

 Foto: Freddy Schinkel

Foto: Freddy Schinkel


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673