Promotie en Degradatie in het verschiet voor Isala’96

(Sport ingezonden)

Op zondag 14 april was de aftrap van het competitieseizoen voor de senioren van Isala’96. Ditmaal was de atletiekbaan van Nijmegen het strijdtoneel.

De vrouwen liggen op ramkoers voor een promotiewedstrijd richting de eerste divisie. Anneloes de Roo trapte met de 100 meter horden de wedstrijd af. Ze won glansrijk met een evenaring van het persoonlijk record in een tijd van 14.06 seconden. Diede van de Meer, sprong makkelijk de 1.65 meter hoog en behaalde een nieuw Kamper record. De andere dames draaiden een geode wedstrijd zo vroeg in het seizoen. Overall warden de dames 7e van Nederland. Goed voor een promotie wedstrijd.

De heren lieten op diverse onderdelen steken vallen en moeten de komende twee wedstrijden aan de bak om niet voor de degradatiewedstrijd in aanmerking te komen. Bij de heren pakte Jeroen van Veen de winst op het hordenlopen in een tijd van 15.55 en sprong hij over de 3.80 met polsstok. Robert Teune haalde een persoonlijk record op de 200 meter in een tijd van 24.45 seconden. Door een klein foutje op de estaffete was het herenteam gedisqualificeerd. Hierdoor staan de heren nu 34e van Nederland. In de gevarenzone.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*