PvdA maakt zich zorgen over de veiligheid aan de Botermarkt

De PvdA fractie in Kampen maakt zich zorgen over de veiligheid aan de Botermarkt. Er zijn drie grote problemen met het gezellige, historische plein volgens de PvdA. De fractie dringt er bij het college op aan om eindelijk eens eerder gedane beloften waar te maken.

Al in 2018 zei politiechef Ekkel tegen de Stentor dat de Botermarkt een dode hoek is in het cameratoezicht. De politie constateerde veel ongeregeldheden op het plein tijdens de uitgaansuren en vroeg om cameratoezicht. Burgemeester Koelewijn beloofde daarop dat er een extra camera zou komen. Tot op heden is hier geen uitvoering aan gegeven, dat terwijl er praktisch elk weekend voorvalletjes zijn van vernieling, mishandeling en drugshandel.

Een tweede probleem is het fietsverkeer tussen de Oudestraat en de Botermarkt. Groepen scholieren en mensen met een snelle ebike fietsen door de smalle winkelstraat met onveilige situaties voor de voetgangers tot gevolg. Ook het fietsparkeren op het horecapleintje is de ondernemers een doorn in het oog. Het plaatsen van verrijdbare bloembakken zou de fietsers kunnen ontmoedigen. Ondernemers hebben dit plan voorgesteld aan het college maar tot op heden hebben zij niet gehoord of, en wanneer de bakken er zullen komen.

Het derde probleem is de bestrating op de Botermarkt. De afgelopen jaren is een groot deel van het stedelijk tapijt in de binnenstad vernieuwd, maar de Botermarkt is overgeslagen. De keien op het plein liggen er zo ongelijkmatig bij dat het plein zeer slecht begaanbaar is voor minder validen, rolstoelers en mensen met kinderwagens. De PvdA vraag het college om haar afspraken eindelijk eens na te komen zodat de veiligheid en de leefbaarheid aan de Botermarkt zal verbeteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*