Quintus decor voor tweejaarlijks Piano Festival

Quintus pianofestival1
Pianofestival in 2014: Vader Arjan Broekhuizen met dochter Eloïse Broekhuizen uit Kampen.

‘De wereld rond in 88 toetsen’

KAMPEN – Van Schubert en Beethoven tot Rachmaninov, Lavignac en Anthony. Pianoliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Quintus op vrijdag 8 en zaterdag 9 april. Het centrum voor kunsteducatie is dan het decor voor het Piano Festival 2016. ‘De wereld rond in 88 toetsen’ is het thema van deze vierde editie.

“Een piano heeft 88 toetsen. Deelnemers hebben stukken uit verschillende landen gekozen en zo maken we dus samen een soort wereldreis”, vertelt pianodocent Hetty Floors. Het tweejaarlijkse Piano Festival opent op vrijdagavond met het onderdeel Quatre Mains. Vanaf 19.00 uur nemen meerdere deelnemers plaats achter één of twee piano’s. Ook de pianodocenten trakteren het publiek op een bijzonder Quatre Mains optreden, gevolgd door de jury-uitslag om 20.30 uur.

Concours
Zaterdag staat in het teken van het concours. Tussen 9.00 en 14.30 uur strijden deelnemers in vijf niveaus (A tot en met D+) om de eerste, tweede en derde plek. Tussen de middag kunnen bezoekers deelnemen aan leerzame workshops. Bij de workshop ‘Kleuters’ maken de allerkleinsten kennis met de piano door een liedje te leren. De workshop ‘Muzikale reis’ is een verhaal dat muzikaal omlijst gaat worden met piano en andere instrumenten. ‘Langs de toetsen’ is een wandeling door Quintus langs klavecimbel, orgel en beiaard.

De winnaars van het concours laten nogmaals van zich horen tijdens het finaleconcert (15.15 uur). Winnaar in de hoogste categorie (D+) uit 2014, Danik Ploeg, geeft om 16.15 een spectaculair optreden. Dus kom kijken, luisteren én genieten tijdens het Piano Festival op 8 en 9 april. De toegang is gratis. Kijk voor een uitgebreid programma op www.quintuskampen.nl.