Reflex wint taai duel met 3-2 van koploper VCN

Reflex trad aan tegen VCN uit Capelle aan den IJssel, wat nog ongeslagen was tot dusver. Het team had met Tom van Reeuwijk een sterke diagonaal in de gelederen en was Reflex gewaarschuwd. Niels Lipke en Willem-Maarten Heins waren weer aangesloten bij het team, na het WK Beachvolleybal voor scholen in Sicilië afgelopen week, waar ze namens het Centre for Sports & Education, Nederland vertegenwoordigden.

De eerste set begon Reflex sterk, met goed aanvalsspel en stond het uitstekend. Met een gaatje van telkens 3 punten bleven de Kampenaren VCN voor en besliste deze set met 25-18. Er leek weinig aan de hand, maar kantelde de wedstrijd in de tweede set, VCN stond verdedigend en passend sterk en scoorde goed in de side-out dankzij een sterk spelende van Reeuwijk. Reflex liet dit juist na en was niet bij machte om het in deze set te laten zien, 19-25 tot gevolg.

In set 2 en 3 werden er nog wat wissels doorgevoerd met o.a. Friso Buiter voor Niels van Beek en Willem-Maarten Heins voor Robin van Capelle. Het team uit Kampen had nog wel een kleine opleving aan het einde van de 3e set, maar bleek dat VCN dit jaar een serieuze kandidaat is voor de titel. De 3e set was uiteindelijk in spel een kopie van de 2e, VCN speelde goed en kwam Reflex over de hele linie tekort (18-25).

Er moest in de 4e set wat gebeuren, het ontbrak aan vuur in de ploeg en was het niet overtuigend genoeg om VCN te doen buigen. Willem-Maarten kwam Voor Robin in de ploeg, die geen onverdienstelijke wedstrijd speelde, maar zoals gezegd moest er wat gebeuren. Door deze wissel kantelde de wedstrijd en was Reflex in de 4e en 5e set heer en meester (25-17, 15-6). Passer/lopers Niek Tijhuis en Wessel van Lunzen gingen hun scores weer maken en was de servicedruk weer opgeschroefd dankzij Niek en Thomas Botter. Willem-Maarten was met 12 scores uit 15 bijzonder efficiënt. Zo won Reflex dit belangrijke duel tegen de koploper en bewees dat het thuishoort in de top van de Topdivisie. Volgende week wacht een nationale bekerronde tegen Peelpush

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*