Terechte nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics in Westbroek

Afgelopen zaterdag stond voor Wit-Blauw/Green Organics de uitwedstrijd tegen DOS op het programma. De ploegen hebben de afgelopen jaren vaker tegen elkaar gespeeld en DOS is voor Wit-Blauw een stugge tegenstander waar nooit gemakkelijk resultaat tegen wordt behaald. In deze veldcompetitie was het een wedstrijd om de tweede positie in te nemen.

 

Bij Wit-Blauw/Green Organics begon Sander Fixe op de plek van Gert de Vries. In de eerste fase van de wedstrijd ging Wit-Blauw voortvarend van start. Na een aantal snelle combinaties in de aanval liep de ploeg uit naar een 3 – 6 voorsprong en leek er niets aan de hand voor de Kampenaren. Na de eerste 15 minuten stokte het in de aanval echter volledig bij Wit-Blauw. In de aanval werden er moeizaam kansen gecreëerd. Door te weinig beweging en creativiteit kon de ploeg zich niet goed onder de druk van DOS uitspelen en de goede kansen die gecreëerd werden, werden niet afgerond. In deze fase begon het bij DOS soepel te lopen. De ploeg kon de lengte bij de mannen veel herhalen en haalde in een bepaalde fase ook een hoog scoringspercentage. Wit-Blauw/Green Organics was niet bij machte een vuist te maken en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg voor rust uitliep naar een 15 – 7 voorsprong.

In de rust deed trainer Marc Houtman enkele wijzigingen door Gert de Vries te brengen voor Sander Fixe en Fixe vervolgens in het andere vak te brengen voor Jordy Last. Ook kwam Wit-Blauw iets strijdlustiger uit de kleedkamers, vastbesloten om nog iets van de wedstrijd te maken. In beide vakken werden er makkelijker kansen gecreëerd, maar het gat dat DOS de eerste helft had geslagen was voor Wit-Blauw niet meer te dichten. Hoewel de thuisploeg de tweede helft een lager percentage haalde, wisten ze op de goede momenten te scoren waardoor het verschil altijd op vier doelpunten bleef voor de thuisploeg.

Een terechte nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics in Westbroek. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes op het programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*