Reünie – Willem van Oranjeschool vijftig jaar

Feestweek met open huis en reünie

KAMPEN – De Willem van Oranjeschool bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat jubileum viert de school met een feestweek van 21 tot en met 25 september. De school zoekt zoveel mogelijk oud-leerlingen en –leerkrachten voor een reünie.

Willem van Oranjeschool2De feestweek wordt op maandag 21 september geopend door burgemeester Bort Koelewijn. De school werkt aan een circusproject, waarvoor op donderdagavond 24 september een voorstelling voor leerlingen en ouders wordt gegeven in sporthal De Reeve.

Reünie
Op vrijdag 25 september houdt de Willem van Oranjeschool open huis aan de Gevers van Endegeestraat en staat de school van 15.30 tot 17.30 uur open voor iedereen, die een kijkje wil nemen. De reünie vindt ’s avonds plaats van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen – ouder dan achttien jaar – die op de school heeft gezeten is van harte welkom. Aanmelden en insturen van foto’s kan via de website van de school.

Flevowijk
De Willem van Oranjeschool ging op 1 augustus 1965 van start aan de Gevers van Endegeestraat. Het was de eerste school in de nieuwe Flevowijk. In haar hoogtijdagen telde de school zo’n 465 leerlingen. Hoewel dat aantal begin jaren negentig terugliep, zorgde de nieuwbouw van de Maten weer voor een groei. Dat leidde in 2004 tot de opening van een dependance in die wijk.

IrisWillem van Oranjeschool1
De Willem van Oranjeschool maakt met zo’n veertien basisscholen in gemeente Kampen deel uit van schoolvereniging Iris. De Willem van Oranjeschool telt 346 leerlingen verspreid over de locaties aan de Gevers van Endegeestraat 4 (Flevowijk) en de Fidelio 14 (Maten).
Informatie over het jubileum: www.wvokampen.nl.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*