Rock Oud Loud viert 5-jarig bestaan

KAMPEN – Ze willen geen senioren genoemd worden, want de zangers en zangeressen van Rock Oud Loud zijn nog jong van hart! Het 50+ Pop- en Rockkoor van Quintus, dat onder enthousiaste leiding staat van dirigent/docent Yko Hoekstra, vierde onlangs haar vijfjarig bestaan. In gesprek met een aantal koorleden van het eerste uur.

Iedere maandagmiddag is het gezelligheid troef in Quintus tijdens de wekelijkse repetities van Rock Oud Loud. Het repertoire bestaat uit hits van The Rolling Stones, The Beatles, Status Quo, The Beach Boys, The Mamas & The Papas, Uriah Heap, CCR en nog veel meer. Koorlid Coosje vertelt over de beginperiode vijf jaar geleden: “Ik keek destijds graag naar ‘Golden Oldies’. Toen Quintus naar aanleiding van dat leuke tv-programma voor Kampen een 50+ pop- en rockkoor ging oprichten, heb ik me samen met twee vriendinnen direct aangemeld. En we zingen alle drie nog steeds met veel enthousiasme mee!” Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een grote club met een vaste kern van zo’n 30 leden. Wat is het geheim van dit genre? “Jeugdsentiment”, lacht Irma. “We zijn allemaal een beetje blijven hangen in de seventies. En dan is het heerlijk om samen die bekende nummers te zingen.” Volgens Eddie – zelf ooit drummer in een Kamper bandje – is die muziek niet aan tijd onderhevig: “Wij zingen nummers van The Stones, The Who, The Beatles, Queen: die hoor je nu nog steeds op de radio. Het is muziek die blijft!”

‘Zingen houdt je gezond’
Voor Joke en Annie is het zingen bij Rock Oud Loud ‘ontladen’: “Even geen zorgen of andere zaken aan je hoofd. Heerlijk! En de repetities zijn heel gezellig, dus het heeft ook een sociaal aspect.” Rienk vult aan: “Zingen is ook goed voor je gezondheid. Mijn vrouw heeft MS en moest vanwege haar stembanden naar de logopedist. Sinds ze zingt in ons koor, heeft ze er geen last meer van.” Omdat het een 50+koor is, wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met eventuele beperkingen. Bea: “Een van onze koorleden zit in een rolstoel maar zingt gewoon heerlijk met ons mee!” Tot slot benadrukken alle koorleden de bevlogenheid van dirigent en docent Yko Hoekstra: “Hij is enthousiast, heeft heel veel kennis én geduld. Het gros van onze leden kan geen noten lezen. We krijgen de partijen daarom niet als bladmuziek maar in muziekbestanden via de mail toegestuurd. Zo kun je thuis je eigen partij oefenen.”

Mannen gezocht
Het koor heeft met ruim 30 leden momenteel een ledenstop. Maar niet voor mannen. “We kunnen zeker mannelijke versterking gebruiken om de grote schare vrouwen een beetje onder de duim te houden”, lacht Rienk. Mannen van 50+ die houden van zingen en ‘goeie ouwe muziek’ zijn welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en meezingen bij een repetitie op maandag van 14.00 tot 15.30 uur. Neem hiervoor contact op met Quintus via tel. 038-3371200 of wandel eens binnen in het gebouw aan de Vloeddijk 38 in Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*