Ruim 70 meldingen van vuurwerkoverlast in Kampen

Officieel mag er op 31 december pas na 18:00 uur vuurwerk afgestoken worden, maar er is de afgelopen dagen al veel vuurwerk de lucht in gedaan. Bij het meldpunt van GroenLinks Kampen zijn namelijk al ruim 70 overlastmeldingen binnengekomen.

Deze meldingen zijn gedaan bij het meldpunt dat GroenLinks Kampen vorige week opende. De meldingen komen vanuit de hele gemeente. De meeste meldingen gaan over vuurwerk en enkele over carbid. Veel dieren en mensen ondervinden hinder blijkt uit de meldingen. Van dieren die niet meer naar buiten durven tot inwoners die stress ondervinden. Er zijn zelfs inwoners die melden dat ze eigen huis en haard zijn ontvlucht en tijdelijk elders verblijven. Andere melders geven aan dat ze de politie missen en meer surveillance willen. Ook uit de dorpen kwamen diverse meldingen binnen.

Een feestelijke jaarwisseling is er eentje waar iedereen plezier aan kan beleven. Knallen voor oud en nieuw en illegaal vuurwerk horen daar in elk geval niet bij. Wie overlast wil melden kan dat doen bij GroenLinks.

Melden kan op twee manieren: anoniem via een formulier op de website www.groenlinkskampen.nl en voor wie juist wel contact wil via info@groenlinkskampen.nl. Het meldpunt is niet bedoeld voor acuut onveilige of overlast gevende situaties.

Melden van overlast bij de politie via (0900-8844) blijft de eerste stap. Bij levensgevaarlijke situaties geldt: bel 112


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*