Schuttersgilde roept op tot (re)actie conceptlijst carbidschieten

In een open brief roept het Kamper Schuttersgilde de liefhebbers van het carbidschieten op te reageren op de conceptlijst met plaatsen waar mogelijk geschoten mag worden met carbid.

Tijdens de jaarwisseling 2018-2019 is voor het eerst gewerkt met het aanwijzen van plekken waar in Kampen en IJsselmuiden met carbid geschoten mag worden. Het leverde een lijst op van 56 plekken waar dit toegestaan was. Voor de komende jaarwisseling is opnieuw een lijst opgesteld. Dit is nog een conceptlijst om iedereen in de gelegenheid te stellen hierop te reageren.

Op de lijst zoals die nu is opgesteld kunnen inwoners nog reageren. Zo kunnen zij aangeven of zij overlast hebben gehad van het carbidschieten op een bepaalde locatie. Ook kunnen nieuwe plekken worden aangevraagd. Er wordt wel gekeken of de nieuw aangevraagde locaties geschikt zijn. Er wordt daarbij rekening gehouden met onder andere de ligging, de bereikbaarheid voor hulpdiensten en of de buurt ermee in kan stemmen.

Beste schutters,

Als liefhebbers van de traditie carbidschieten willen wij een oproep doen. Hoewel het zomer is zijn de overleggen met de gemeente alweer in volle gang. Sommigen van jullie hebben misschien al via de media vernomen dat er een conceptlijst bekend is gemaakt. Deze lijst is nog niet definitief! Hoewel jullie hoofd waarschijnlijk bij zon, zee en strand is willen wij benadrukken dat het NU de tijd is om jouw favoriete plek aan te vragen!

Vis niet achter het net en bekijk de lijst goed of jouw plek er wel bij staat.

Sluitingsdatum voor indienen van verzoeken is 7 augustus 2019. Dat is al heel snel. Daarna kan het niet meer! Dus graag ook dit bericht delen met mensen waarvan jij weet dat ze graag de carbidtraditie willen beleven!

Mail je verzoek of vraag naar voor de zekerheid naar BEIDE onderstaande mailadressen van de gemeente Kampen!

info@kampen.nl (t.a.v. conceptlijst melkbusschieten)

Wij zien uit naar weer een geweldig oudejaarsfeest en wensen jullie voor nu een hele fijne zomer.

Met vriendelijke groeten,
Stichting Schuttersgilde Kampen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*