Sloop van Koningin Emmaschool in volle gang (Video – foto)

De vleermuizen zijn gevlogen, de slopershamers kunnen aan het werk. Na enige maanden oponthoud is onlangs de daadwerkelijke sloop van de Koningin Emmaschool aan de Ooievaarstraat begonnen.

Het oude schoolgebouw, dat al ruim 50 jaar oud is, was al jaren aan vervanging toe. Het pand bood onvoldoende ventilatiemogelijkheden en een goede temperatuurregeling was nagenoeg onmogelijk. Op dit moment worden secuur alle bij de sloop vrijgekomen materialen als staal, hout en beton van elkaar gescheiden, om plaats te kunnen maken voor een nieuw modern pand op dezelfde locatie. Ook weer met een verdieping erop.

Aannemer Dons&Troost uit Staphorst omschrijft de nieuw te bouwen school als “een villa in het groene landschap, een gebouw dat zich beweegt rondom de centrale gemeenschapsruimte”. Een opmerkelijk detail is de grote tribunetrap met glijbaan, die centraal in de gemeenschapsruimte is gesitueerd.

Tijdens de periode van sloop en nieuwbouw krijgen de leerlingen les in het in het gebouw van Prisma in de wijk Hagenbroek, naast het Almere College. Als alles volgens planning loopt, kan de nieuwbouw in het volgende schooljaar betrokken worden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*