SP verbolgen over reactie Koelewijn AZC

De SP is verbolgen over de reactie die burgemeester Koelewijn afgelopen weken meermalen heeft gegeven tegenover de pers over het instellen van een avondklok voor bewoners van het AZC. Koelewijn vindt dat de huisregels van het AZC in Dronten aangepast moeten worden en dat een avondklok ingesteld zou moeten worden. Hij zei dit naar aanleiding van de rechtszaak die diende tegen een asielzoeker die vorig jaar een meisje verkrachtte. 
 
SP Fractievoorzitter Richard Boddeus reageert ontsteld over de reactie van de burgervader: “Het is te idioot voor woorden om een avondklok in te stellen voor het AZC terwijl er een dader is. Ik ga de daad niet goed praten, het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, daar wil ik geen misverstanden over. De dader is gepakt, heeft toegegeven en wordt nu bestraft dat is goed. Maar het is niet goed om al die bewoners over een kam te scheren.”

Opmerkelijk vindt Boddeus ook dat Koelewijn zijn uitspraken bewust doet: “Het is geen slip of de tongue van de burgemeester, hij heeft het meermalen herhaald. Ik ben heel benieuwd waar dit populistisch gedrag vandaan komt. Koelewijn zoekt vaak de verbinding maar hier zet hij mensen tegen elkaar op. Ik vind dat verwerpelijk. Ook snap ik niet dat juist deze reactie van een jurist komt, het voorstel is juridisch niet eens houdbaar. Hij mag uitleg gaan geven in de raad van 3 mei, daar gaan we hem aan de tand voelen over deze uitspraken.”

De raadsvergadering vindt plaats op woensdag 3 mei, een dag eerder dan normaal.  Een dag later, 4 mei, vindt de nationale dodenherdenking plaats.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*