Stakingen in het openbaar vervoer

Geen stakingen voor Stadsbuurtbus Kampen

FNV heeft stakingen aangekondigd voor het openbaar vervoer op donderdag 19 en vrijdag 20 januari 2023. Buschauffeurs en machinisten gaan op verschillende plekken in het streekvervoer staken.

Geen stakingen voor Stadsbuurtbus Kampen

Deze stakingen gelden niet voor Stadsbuurtbus Kampen – lijn 510. Die buurtbus rijdt volgens de dienstregeling. “Wij staan gewoon om 6:15 uur gewoon voor onze reizigers klaar op station Kampen Zuid. Ook passagiers van andere buslijnen zijn van harte welkom!” zegt voorzitter Roy Dekker. Reizigers kunnen op station Kampen Zuid gebruikmaken van de NS-treinen. Deze treinen vallen, net als de Stadsbuurtbus, buiten de staking. “Onze chauffeurs laten passagiers niet in de kou staan” sluit Dekker af.

Keolis

Bij Keolis reden de treinen vanaf 06.00 uur vanochtend (grotendeels) volgens dienstregeling op alle treintrajecten. Er kunnen vandaag nog wel enkele ritten vervallen. Deze verwerken ze in de reisplanner.

Voor vrijdag 20 januari weten ze op dit moment nog niet wat de impact van de staking is voor het treintraject Zwolle-Kampen. Ze verwachten dat er minder treinen rijden dan gebruikelijk. Zodra er meer bekend is over de ritten die vervallen dan melden ze dat op deze pagina. Check de reisplanner (kort) voor vertrek. Heb je een belangrijke afspraak? Dan adviseren je alternatief vervoer te zoeken.

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Overijssel (Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

Over Stadsbuurtbus Kampen

Stichting Stadsbuurtbus Kampen werd begin 2022 opgericht. Onze buurtbus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. Op werkdagen rijden we van 6:15 tot 19:15 uur en op zaterdagen van 9:45 tot 17:45 uur. De ritten starten vanaf station Kampen Zuid en komen hier ook weer terug. De Stadsbuurtbus rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Men kan ook overstappen op stadsbuslijn 11 bij de halte polikliniek. Meer weten? Ga naar: stadsbuurtbuskampen.nl